0
Olimpijske igre Pariz 2024
košarkaška reprezentacija SAD

FOTO: X/@usabasketball

„DRIM TIM“ SE BAHATI U PARIZU: Lebron i ekipa se baškare u luksuznom hotelu za 15.000.000 dolara!

Objavljeno: 02.08.24 u 13:58

Amerikanci su obezbedili svojim košarkašima pravo uživanje u Parizu

Muška i ženska košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država primaju poseban tretman tokom Olimpijskih igara u Parizu. Dok je olimpijsko selo u prestonici Francuske dom za više od 14.000 sportista iz celog sveta, američki košarkaši i košarkašice su smešteni u ekskluzivnom hotelu u centru grada.

Prema informacijama koje je prenio Džastin Birnbau, NBA i WNBA zvezde su smeštene u luksuznom hotelu sa kapacitetom od 800 soba, čije ime i lokacija se drže u strogoj tajnosti. Ovaj specijalni tretman uključuje ne samo smeštaj sportista već i članove stručnog štaba, rukovodioce saveza, predstavnike NBA lige, obezbeđenje, kao i porodice sportista.

Američki timovi uživaju u luksuzu koji košta više od 15 miliona dolara. Ovaj iznos pokriva troškove hotela, čarter letova, opreme, prevoza na treninge i utakmice, te druge specijalne usluge.

Za poređenje, Sjedinjene Američke Države izdvajaju između 300 i 400 hiljada dolara za sve troškove svojih 20 veslača na Olimpijadi, dok su sredstva namenjena košarkašima i košarkašicama daleko veća, što odražava značaj koji ova sportska disciplina ima u američkom sportu.

1
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter