4
Domaći fudbal
FK Partizan v FC Dynamo Kyiv: Second Qualifying Round 2nd Leg UEFA Champions League

FOTO: Starsport

PARTIZAN OPET ČEKA DVA ŽREBA: Nakon razočaranja protiv Dinama, crno-beli strepe za evropsku jesen!

Objavljeno: 02.08.24 u 09:14

Partizan pred sobom ima duel sa Luganom i prolaskom dalje sigurno bi ozbedio evropsku jesen

Partizan se nalazi pred važnim izazovima u evropskim takmičenjima, s obzirom na to da ih očekuje dvomeč protiv Lugana, koji će značajno uticati na njihovu sezonu. Nakon poraza od Dinama, crno-beli se nadaju da će protiv švajcarskog vicešampiona obezbediti napredak u evropskim kvalifikacijama.

Iako je dvomeč protiv Lugana označen kao ključan, Partizan će imati još dve prilike da se domogne grupne faze evropskog takmičenja, bez obzira na ishod protiv Švajcaraca. U ponedeljak će biti održana dva žreba u Nionu – za Ligu Evrope i Ligu konferencije, što će odrediti dalji put kluba u Evropi.

Ukoliko Partizan savlada Lugano, obezbediće učešće u grupnoj fazi Lige konferencije, a u plej-ofu Lige Evrope suočiće se s poraženim timom iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Potencijalni protivnici su Steaua ili Sparta Prag, kao i Jagelonija ili Bode Glimt.

U slučaju neuspeha protiv Lugana, Partizan će pasti na niži nivo takmičenja i nastaviti u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencije. Tada će se sastati sa gubitnikom iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a potencijalni rivali su Rapid Beč ili Molde, odnosno Trabzon ili Serkl Briž.

Prvi meč protiv Lugana na programu je 8. avgusta u Humskoj, dok će se revanš igrati nedelju dana kasnije u Luganu. Partizanov nastup u ovim susretima biće ključan za povratak samopouzdanja i nastavak borbe za evropske ciljeve. Klub veruje da može biti ravnopravan protivnik svakom od potencijalnih protivnika, ali će za to biti potrebno poboljšanje forme i mentalne stabilnosti.

Ovaj dvomeč će pružiti priliku Partizanu da osigura kontinuitet u evropskim takmičenjima, što bi značajno doprinelo razvoju tima i dugoročnom planiranju kluba. Navijači i stručni štab sa nestrpljenjem iščekuju ishod i nadaju se najboljem.

16
4
4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter