0
Olimpijske igre Pariz 2024
triatlon

FOTO: Printscreen/X

STRAŠNA SCENA: Olimpijac povraća posle plivanja u kontaminiranoj Seni! (VIDEO)

Objavljeno: 01.08.24 u 09:28

Organizatori na udaru!

Na Olimpijskim igrama u Parizu triatlonci su se suočili s neočekivanim izazovima zbog zagađenja reke Sene, što je ozbiljno ugrozilo njihov planirani trening i takmičenje. Zagađene vode su postavile pitanje da li će plivački deo discipline biti otkazan, s obzirom na visoki nivo kontaminacije.

Srećom, sve se završilo dobro. U sredu smo prisustvovali neobičnoj sceni tokom trke kada su se muškarci „borili“ za medalje u ovoj zahtevnoj disciplini. Englez Aleks Ji osvojio je zlatnu medalju, ali najviše pažnje privukla je kanadski triatlonac Tajler Mislavčuk. Iako je završio na devetom mestu, Mislavčuk je u medijima opisao svoje dramatično iskustvo tokom trke:

Jesam li jednom povratio? Ne, povratio sam deset puta… Poslednjih četiri kilometra su bili strašni, počeo sam da osećam mučninu i bilo mi je užasno vruće – rekao je Mislavčuk pred kamerama.

Olimpijski triatlon u Parizu uključivao je 1,5 kilometara plivanja u Seni, uz 40 kilometara biciklističke vožnje i 10 kilometara trčanja.

Takmičenje je održano pri temperaturama koje su dostizale 30 stepeni Celzijusa. Problemi sa zagađenjem reke, koji su postali vidljivi nakon kiše nekoliko dana pre događaja, doveli su do velike polemike o bezbednosti i uslovima za plivanje. Tri dana pre trke, nivo fekalija u vodi Sene premašio je sanitarne granice, što je rezultiralo odlaganjem trke za jedan dan.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter