2
Evrokupovi
Svetozar Marković, Aleksandar Jovanović

FOTO: Starsport

JOVANOVIĆ I MARKOVIĆ JEDNOGLASNI: „Treba da nas bude sramota!“

Objavljeno: 31.07.24 u 23:28

Jovanović i Marković nisu bili zadovoljni igrom Partizana u ova dva meča

Fudbaleri Partizana pretrpeli su još jedan težak poraz na evropskoj sceni, izgubivši od Dinama iz Kijeva sa 0:3 u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Sa ukupnim rezultatom od 2:9, Partizan je eliminisan iz daljeg takmičenja i prešao u razigravanje za Ligu Evrope.

Kapitenu Partizana, Svetozaru Markoviću, poraz je teško pao, a odmah nakon utakmice iskreno je prokomentarisao nastup svog tima:

Pa da, kao što smo i rekli. Mislim da treba da nas bude sramota, počev od mene, pa do svih igrača. Veoma, veoma loša igra, neprihvatljiva u obe utakmice. Devet golova smo primili u dve utakmice, što pokazuje razliku između njih i nas. Isto si rekao da moramo svi ekipno mnogo bolje da se branimo, da svi učestvujemo u odbrani. Na nama je da se okrenemo sledećoj utakmici, da se što pre podignemo i da pokušamo da ostvarimo pobedu kako znamo i umemo.

Iako je Partizan u prvom meču protiv Dinama imao dobar početak, sve je krenulo nizbrdo nakon što su primili tri gola u poslednjih pet minuta prvog poluvremena.

– Pa da, tamo smo prvih pola sata izgledali dobro, čak smo poveli, onda smo poslednjih pet minuta primili tri gola. Što se tiče ove utakmice, već je sve bilo rešeno u prvoj i mnogo teško je, mada ne bi trebalo, bilo motivisati se. Igra za ovako veliki klub treba da bude velika motivacija, iako smo izgubili prvu sa 2:6, morali smo bolje na svom stadionu, da damo svi do jednog više.

Da li će biti nekog razgovora sa saigračima?

– Sigurno da ćemo pričati i igrači sami i sa stručnim štabom i da ćemo analizirati ovu utakmicu i dati sve od sebe da poboljšamo ono što nije kako treba.

Sledi borba sa švajcarskim Luganom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

– Imamo najvažniju utakmicu u nedelju sa Železničarem, gde moramo da se vratimo na pravi put, da ostvarimo pobedu, pa posle te utakmice da poboljšamo neke stvari.

Motivacija uvek mora da bude tu, kako kaže Marković.

– Sigurno da je bilo teško igrati, kao što sam već i rekao, igra za klub kao što je Partizan samo po sebi mora da bude velika motivacija. Svi do jednog smo izgledali loše, potrudićemo se da to izgleda bolje.

Čuvar mreže Partizana, Aleksandar Jovanović, takođe je izrazio svoje razočaranje nakon utakmice, naglašavajući veličinu poraza:

– Sramota, ovo je sramota! Treba da nas bude sram, sve nas koji smo bili deo ove utakmice – rekao je Jovanović posle utakmice.

– Nikada u karijeri mi se nije desilo da primim devet golova u dve utakmice. Šra da kažem…Vruća mi je glava i nervozan sam sada. Ali svi bismo trebali da budemo nervozni.

Partizan se sada okreće borbi u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde ih očekuje duel sa švajcarskim Luganom. Pre toga, tim će se suočiti sa Železničarem u domaćem prvenstvu, što je prilika da se povrate na pravi put.

Dobro je što je naredna utakmica za četiri dana (Železničar, prim. aut.), jer nemamo mnogo vremena da razmišljamo. Nama je taj Lugano sve, bukvalno sve. Moramo da se prebacimo na naredne utakmice – završio je Jovanović.

5
2
2 Komentara
  1. Ako vas je zaista sramota, ajde igrajte 6 meseci bez plate.Lako vam je da se stidite, ali kako bi bez love. Svako čudo za 3 dana.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter