0
Olimpijske igre Pariz 2024
Karlos Alkaraz

FOTO: X/@atptour

ALKARAZ ZGAZIO RUSA U PARIZU: Španac se plasirao u četvrtfinale Olimpijskih igara!

Objavljeno: 31.07.24 u 17:11

Alkaraz gazi ka završnici olimpijskog turnira u francuskoj prestonici

Španski teniser Karlos Alkaraz obezbedio je plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, nakon što je ubedljivo savladao ruskog protivnika Romana Safjulina sa 6:4, 6:2. Drugi nosilac turnira demonstrirao je svoju snagu i umeće, ne ostavljajući Safjulinu prostora za povratak u meč.

Alkaraz je započeo duel silovito, ostvarivši dva brejka na samom startu. Iako je Safjulin uspeo da povrati jedan brejk, Alkaraz je zadržao vođstvo i bez problema priveo prvi set kraju. U drugom setu, španski teniser je nastavio u istom ritmu, brzo ostvarivši brejk u prvom gemu. Potom je iskoristio treću brejk šansu u sedmom gemu, čime je zapečatio sudbinu svog protivnika.

U narednoj rundi, Alkaraz će se suočiti sa Tomijem Polom, koji je eliminisao domaćeg favorita Korentana Mutea. Očekuje se uzbudljiv duel, s obzirom na formu i motivaciju oba tenisera.

Pored singl takmičenja, Alkaraz će nastupiti i u dublu, gde će u paru sa Rafaelom Nadalom odmeriti snage protiv američkog dvojca Rama i Krajičeka. Kombinacija iskustva i mladalačke energije čini španski par jednim od favorita u dubl konkurenciji.

Alkarazov put ka medalji na Olimpijskim igrama izgleda sve izgledniji, a njegovi nastupi privlače pažnju ljubitelja tenisa širom sveta.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter