0
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Đoković

FOTO: Starsport

VELIKA PROMENA USRED OI U PARIZU: Menja se pravilo koje će uticati i na Novaka Đokovića!

Objavljeno: 30.07.24 u 18:41

Novak Đoković je danas saznao o čemu se ovde zapravo radi

Čelni ljudi Olimpijskih igara najavili su promene u pravilima za vanredne situacije nakon što su temperature u Parizu dostigle 34 stepena. Ove promene su uvedene kako bi se obezbedila sigurnost sportista u uslovima ekstremne vrućine.

Na osnovu novog „ekstremnog vremenskog pravila“, teniseri na Rolan Garosu sada imaju pravo na desetominutnu pauzu između drugog i trećeg seta, ukoliko meč prelazi u treći set. Pauza je opciona; igrači mogu odlučiti da nastave bez prekida ako to žele.

Prema saopštenju, poslednje očitavanje temperature vlažnog termometra dostiglo je 30,1 stepen, što je aktiviralo novu meru. Temperatura vlažnog termometra meri nivo toplotnog stresa uzimajući u obzir direktnu sunčevu svetlost, brzinu vetra, pokrivač oblaka i ugao sunca.

Tokom pauze, igračima je dozvoljeno da napuste teren, koriste kupatilo, tuširaju se, menjaju opremu, jedu i piju. Međutim, medicinski tajm-auti, razgovori sa trenerima i korišćenje elektronskih uređaja, uključujući telefone, nisu dozvoljeni.

Novak Đoković je u ponedeljak od 14 časova igrao protiv Rafaela Nadala, a sledeći protivnik u 3. kolu biće Dominik Kepfer. Tačan raspored za mečeve još uvek nije poznat, ali postoji mogućnost da će Đoković ponovo biti na terenu u ranim satima zbog vrućine.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter