0
Košarka
juniorska košarkaška reprezentacija Srbije

FOTO: KSS

LITVANCI OBRADOVALI ORLIĆE: Srbija saznala rivala u osmini finala Evrobasketa!

Objavljeno: 29.07.24 u 23:55

Srbija je dobila dosta lakšeg rivala u nokautfazi takmičenja

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije saznala je protivnika u osmini finala Evropskog prvenstva u Finskoj. Nakon dramatične završnice u Grupi D, zahvaljujući pobedi Litvanije nad Španijom rezultatom 84:81, Srbija će se suočiti sa domaćinom, Finskom, izbegavši tako potencijalno teži meč protiv Litvanije.

Situacija u Grupi D bila je veoma napeta pred poslednji meč. Španija je imala skor 1-1, Finska 1-2, dok su Litvanci još tražili svoju prvu pobedu. Da je Litvanija izgubila od Španije, upravo bi oni bili protivnici Srbije u osmini finala, što bi predstavljalo ozbiljan izazov s obzirom na kvalitet njihovog tima.

Reprezentacija Srbije završila je takmičenje u Grupi C na prvom mestu sa sve tri pobede, što dovoljno govori o njihovoj formi i ambicijama. Susret s Finskom neće biti lak, iako domaćin nije nepremostiva prepreka. Finci su u prvom kolu savladali Litvaniju sa 81:80, ali su zatim doživeli poraze od Španije (56:78) i Slovenije (44:92), koja je bila prva u grupi.

Ukoliko Srbija pobedi Finsku, u četvrtfinalu će se suočiti sa pobednikom meča između Belgije i Grčke. Belgija je završila kao druga u Grupi A, dok je Grčka zauzela treće mesto u Grupi B.

Naši mladi košarkaši ulaze u naredni meč sa puno optimizma i vere u svoje sposobnosti, a navijači u Srbiji s nestrpljenjem očekuju njihove nastupe i nadaju se daljem napredovanju na šampionatu.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter