0
Košarka
Savo Drezgić

FOTO: KSS

ORLIĆI HITAJU KA TITULI: Srbija demolirala Izrael i na najbolji mogući način završila grupnu fazu Evrobasketa!

Objavljeno: 29.07.24 u 19:10

Srbija deluje odlično na Evropskom prvenstvu

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije završila je grupnu fazu Evropskog prvenstva sa maksimalnim učinkom, savladavši selekciju Izraela rezultatom 101:73 u ponedeljak. Nakon pobeda protiv Italije i Letonije, Orlići su još jednom demonstrirali svoju dominaciju i kao prvoplasirani prošli u osminu finala.

Srbija je na poluvreme u meču sa Izraelom otišla s prednošću od osam poena (48:40). U drugom poluvremenu, izabranici trenera Vuelta Avdalovića su pojačali ritam, i poslednje dve četvrtine rešili u svoju korist sa rezultatom 53:33, čime su osigurali ubedljivu pobedu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Andrej Kostić sa 14 poena i šest skokova. Miloš Šojić i Savo Drezgić su takođe imali značajan uticaj, postigavši po 12 poena uz šest skokova svaki. Dvocifreni su bili i Marko Tofoski i Mitar Bošnjaković, sa po 11 poena.

Kod Izraela, Rani Belaga je bio najistaknutiji sa 20 poena, dok je Ben Saraf dodao 18 poena.

Srbija se sada sprema za četvrtfinale, gde će im protivnik biti poslednjeplasirani tim Grupe D, što je trenutno Litvanija. Očekuje se da Orlići nastave sa sjajnim partijama i u nokaut fazi takmičenja, sa željom da ostvare još veće uspehe na kontinentalnom šampionatu.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter