2
Olimpijske igre Pariz 2024
SERBIA USA 16

FOTO: Starsport

PEŠIĆ GOVORIO NAKON PORAZA OD AMERIKE: Evo da li očekuje još jedan meč sa Amerima!

Objavljeno: 28.07.24 u 19:51

Dobar meč Orlova u prvom delu igre, posle je ponestalo snage.

Košarkaška reprezentacija Srbije je izgubila svoj prvi meč na ovogodišnjim Olimpijskim igrama od selekcije SAD-a, a konačan rezultat meča bio je 110:84 za aktuelne olimpijske prvake.

Nakon meča, selektor selekcije naše zemlje, Svetislav Pešić, bio je prilično jasan.

– Utakmica kakvu smo sigurno očekivali i ništa novo nismo doživeli. Velika je razlika kad Amerikanci igraju protiv nas, oni tad očigledno imaju dodatnu motivaciju. Nismo puno govorili o odbrani, tu sve počinje i to je baza. Ne samo kod nas. U pripremnom delu smo se koncentrisali na napad, znali smo da će vršiti pritisak na našu organizaciju igre. Prerano smo počeli da uzimamo šuteve, a on nas nije specijalno služilo. Igraš koliko ti rival dozvoli, ovo sve je dokaz da smo izgubili organizaciju igre i sve ono što smo dobro radili u prvom poluvremenu. To je najkraća analiza.

– Rekli smo da eventualna pobeda ili poraz od SAD ne menja situaciju, moramo da odigramo još dve utakmice za četvrtfinale. Nema slabog protivnika, znam kako treba sad da reagujemo i pripremamo se za sledeću utakmicu. Nema vremena za specijalne analize.

Upitan je i o novom meču sa Amerikancima.

– Ne razmišljam o novom okršaju sa SAD, to vi razmišljajte. Kako se drugi pale na Amerikance, tako se pale i na nas. Nijedna utakmica neće biti laka, svi će imati dodatnu motivaciju protiv nas. Biće neizvesne borbe do kraja i moramo da uzmemo sudbinu u naše ruke i krenemo na pobedu.

39
3
2 Komentara
  1. Svaka cast Pesicu,mozda mnogi previse ocekuju. Kosarka se dosta promjenila,nismo dominantni kao nekada,nemamo snagu za visok i brz ritam dok su drugi mnogo napredovali na tom segmentu. Svaka cast svim igracima,ali nema tu niko da poveze 3,4 trojke da je izrazit suter kakvi je nekad bilo. Svak svakog moze danas da dobije,jedino malo srece bi nam dobro doslo….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter