0
Olimpijske igre Pariz 2024
vaterpolo reprezentacija srbije srbija

FOTO: VSS

STEVANOVIĆ PRIČAO O MANDIĆU I SUDIJAMA: „Samo jedno mi nije jasno…“

Objavljeno: 28.07.24 u 16:34

„Ne razumem da Japan nema nijedan kontrafaul ceo meč“

Vaterpolo reprezentacija Srbije došla je do pobede u prvom kolu grupne faze Olimpijskih igara protiv Japana rezultatom 16:15.

Namučili su se naši momci, očekivala se ubedljiva pobeda, međutim, nije tako bilo. Ipak, najbitnija je pobeda, a svoje utiske sa meča izneo je selektor Srbije Uroš Stevanović.

– Ušli smo u utakmicu kako bi trebalo, otvorili je na pravi način, ali Japan gaji specifičan stil vaterpola, moraš da se prilagodiš i igraš drugačije. Malo smo žurili, izlazili iz dogovora, to je za analizu, ali je najvažnije da smo pobedili i već se okrećemo meču sa Australijom – sažeto je pričao selektor Delfina.

uroš stevanović
FOTO: VSS

Nije precizirao, ali se stekao utisak da nije zadovoljan arbitražom, jer su se u bazenu mnoge stvari tolerisale protivniku.

– Igrom mogu da budem zadovoljan u nekim delovima. Ne mogu da budem prezadovoljan, jer je trebalo ranije da završimo utakmicu. Razumem da imamo duplo više izbačaja, ali ne razumem da Japan nema nijedan kontrafaul ceo meč, imajući u vidu njegov stil vaterpola, sa dosta presigna, plivanja pri polasku na centra, u napadu, ali… Šta da radimo.

Naši momci se neće mnogo osvratiti za dešavanjima na premijeri.

– Čeka nas Australija, tradicionalno nezgodan protivnik, bilo na Olimijskim igrama, bilo na Svetskim prvenstvima. Bilo je utakmica koje smo „okretali“. Moramo da pristupimo maksimalno koncentrisano, a poznajemo se sa turnira u Šapcu i neće biti velikih iznenađenja. Na premijeri im nije igrao Luk Paviljar, usled suspenzije sa prethodnog SP, ali će biti u timu protiv nas. Znamo koliko taj duel donosi – podseća Stevanović.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter