0
Olimpijske igre Pariz 2024
Vasilije Micić

Serbia v Greece Pre Olympic Basketball Friendly

MICIĆ POSLAO JASNU PORUKU: „Imamo šanse protiv Amera, nadam se da će biti zabavna utakmica!“

Objavljeno: 28.07.24 u 10:05

Micić je najavio spektakularan duel sa prvim favoritom za zlato u Parizu

Srpski košarkaš Vasilije Micić ističe da se reprezentacija Srbije neće unapred predati pred susret sa favoritima za zlato na Olimpijskim igrama, ekipom Sjedinjenih Američkih Država. Meč između Srbije i SAD, koji će se odigrati danas u 17:15 časova u grupi C, nosi epitet jedne od najiščekivanijih utakmica turnira.

U izjavi za „Basketnjuz,“ Micić je izrazio poverenje u sposobnosti svog tima, uprkos izazovu igranja protiv tzv. „Drim tima.“

Igraćemo protiv jednog od najboljih timova u poslednjoj deceniji ili dve. Ali kao što uvek mislimo – to je samo jedna utakmica. Mislim da i mi imamo dobar tim. Nismo mogli da imamo kompletan sastav u svim prijateljskim utakmicama, ali poslednje dve utakmice smo bili kompetni i mislim da smo izgledali dobro – rekao je Micić za „Basketnjuz“ i dodao:

– Naravno, kada dođete na takmičenje, uvek je drugačije jer postoji nervoza, to je prva utakmica. Ali mislim da smo dovoljno iskusni i zreli da sve ovo izdržimo i nadam se da će biti zabavna utakmica.

Na pitanje o poređenju trenutnog američkog tima s legendarnim „Drim timom“ iz 1992. godine, Micić je odgovorio:

Ne mogu baš da pričam o tome jer sam rođen 1994. Ali nakon što sam ove godine doživeo NBA utakmice i video ove momke i kako igraju, mogu da kažem da su vrlo talentovani. Bez obzira koliko godina imaju, oni su neverovatni profesionalci i odličan primer za svu evropsku decu. To je definitivno nešto protiv čega ću rado igrati – dodao je Micić.

Micić ne pridaje preveliki značaj nedavnom porazu u pripremnom meču, ističući važnost kompletnosti tima:

Nedostajala su nam dva važna igrača – Bogdanović i Milutinov. Oni su nam jako bitni. Ne mogu da kažem da smo bolji od bilo koga od njih, ali sa ta dva momka smo samo kompletniji tim.Imaju veoma dubok spisak, neverovatnu rotaciju. Ali na kraju dana, to je samo košarka. Ako date sve od sebe i igrate zaista pametno 40 minuta, uvek postoje šanse – zaključio je Micić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter