0
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Đoković

FOTO: Printscreen/X

ZBOG OVAKVIH REĆI JE ĐOKOVIĆ NAJVEĆI: Nadal nosio baklju? Samo mogu da zamislim kako se osećao!

Objavljeno: 27.07.24 u 18:31

„To je jedna od najposebnijih prilika ili iskustava koje možete imati kao sportista“

Juče su otvorene Olimpijske igre u Parizu, a naša delegacija bila je posebno mnogobrojna na jednom od brodova koji su zaplovili Senom. Na ovom događaju 113 sportista iz Srbije ponosno je predstavljalo svoju zemlju.

U samoj ceremoniji učestvovao je i Rafael Nadal, koji je u jednom trenutku nosio olimpijsku baklju.

Zanimalo je strane medije kako je to video Novak Đoković, a on je krajnje šmekerski odgovorio.

Da, bilo je veoma lepo. Kao teniser, osećao sam ponos što je nekoliko tenisera imalo tu neverovatnu čast da nosi baklju i dobije mnogo pažnje. Za tenisere, to može samo da služi kao veliki podstrek. Svi smo bili srećni zbog toga. On, Serena, Morezmo. Neverovatno je za tenisere da budu prepoznati i poštovani na taj način. Mogu samo da zamislim koliko se dobro osećao i kroz koje emocije je prolazio. To je jedna od najposebnijih prilika ili iskustava koje možete imati kao sportista. Biti nosilac zastave za svoju zemlju na ceremoniji otvaranja i nositi baklju takođe. To je fantastičan osećaj, siguran sam. Selin Dion koja peva sa Ajfelovog tornja i paljenje balona na vreo vazduh bili su vrhunac ceremonije otvaranja – odgovorio je Novak.

Usledilo je i pitanje o potencijalnom duelu sa Nadalom u drugom kolu, ukoliko Španac eliminiše Martona Fučoviča u nedelju.

Da, to je moguće protiv Nadala. On prvo mora da pobedi svoj prvi meč sutra. Ali, znate, igrati protiv njega je kao finale, zaista, na bilo kojem turniru. Posebno ovde, znajući šta je postigao, šta je uradio za naš sport, posebno ovde na Rolan Garosu, njegov rekord govori za sebe. Tako da se radujem tome. Ako se suočimo, to će možda biti poslednji put da ćemo se suočiti na velikoj sceni. Siguran sam da bi ljudi uživali u tome. Radujem se tome. Biću spreman za taj meč – zaključio je Đoković.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter