3
Košarka
Željko Obradović

head coach Zeljko Obradovic Partizan v Buducnost, ABA Liga Play off polufinale treca utakmica 10.5.2024. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZVEZDA TURSKE UDARILA NA OBRADOVIĆA: „On ne bi mogao da bude trener u NBA, igrači ga ne bi trpeli!“

Objavljeno: 21.07.24 u 20:03

„U Evropi, treneri su ludi. Oni viču i deru se“

Iako je jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena, Željka Obradovića gotovo sigurno nikada nećemo gledati u NBA ligi. Možda je i bilo prilika da tako nešto vidimo, međutim nije uspeo sadašnji trener Partizana da pronađe zajednički jezik sa nekom od franšiza.

Obradović je u više navrata isticao da NBA jednostavno nije košarka za njega, a postavlja se i pitanje – kako bi to izgledalo.

Znamo da evropski treneri imaju specifičniji način rada od trenera u Americi i da neretko podignu glas na igrača. Realno, tako nešto je gotovo nezamislivo da vidimo u NBA ligi, a o tome je govorio i košarkaš Hjustona i turski reprezentativac Alperen Šengun.

Dva različita stila. U Evropi, treneri su ludi. Oni viču i deru se. U Americi, ne postoje takve stvari. Ovde su igrači u Americi dosta kvalitetni, na primer, zamislite da ste trener Lebrona ili Karija, vi ne možete da vičete na njih. Igrač bi rekao ‘Ko si ti’, u NBA ligi, igrači su ‘snažniji – rekao je Šengun.

On je potom upitan da prokomentariše i baš da li bi Željko Obradović uspeo u NBA ligi.

Ne bi uspeo ovde. Ne može da radi to. Igrači ga ne bi trpeli ovde. Ne može u NBA ligi da radi isto sve kao u Evropi, Ovde je sve dosta drugačije – rekao je Alperen Šengun.

 

18
5
3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter