1
Olimpijske igre Pariz 2024
Lebron Džejms

FOTO: X/@usabasketbal

LEBRON ISPROZIVAO SRBIJU: Navijači Orlova poludeli nakon ove izjave Džejmsa! (VIDEO)

Objavljeno: 21.07.24 u 08:59

Mnogi smatraju da su ove reči Džejmsa indirektno upućene Orlovima

U okviru priprema za Olimpijske igre, košarkaši Sjedinjenih Američkih Država savladali su selekciju Južnog Sudana posle dramatične završnice i preokreta sa 101:100. Meč je obeležila napeta atmosfera, ali i arogantno ponašanje Lebrona Džejmsa, koje je izazvalo nezadovoljstvo među navijačima Srbije.

Južni Sudan, predvođen Karlikom Džonsom, potencijalnim novim igračem Partizana, dominirao je u prvom poluvremenu i imao prednost od 14 poena. Džons je imao priliku da pogodi šut za pobedu u poslednjim sekundama, ali nije uspeo, pa su Amerikanci izbegli blamažu. Lebron Džejms je u odlučujućim trenucima postigao koš, ostavivši Sudancima osam sekundi da pokušaju da preokrenu rezultat. Džons, iako je zabeležio tripl-dabl sa 15 poena, 11 skokova i 11 asistencija, nije uspeo da pogodi za pobedu.

Nakon meča, Lebron Džejms je svojim izjavama dodatno iznervirao navijače Srbije. Provocirao je izjavama u kojima je aludirao na ubedljivu pobedu SAD nad Srbijom u Abu Dabiju, kada su Orlovi poraženi sa 105:79.

Da budem iskren više volim ovakve utakmice nego razbijanja. Volim da budem testiran, volim da budem testiran, to su najbolje utakmice – ponavljao je Džejms, što je mnogima izgledalo kao provokacija upućena Srbiji.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели BasketNews (@basketnews)

Ove izjave izazvale su burne reakcije na društvenim mrežama. Jedan navijač Srbije poručio je Džejmsu:Videćeš za osam dana, protiv prave Srbije sa svim najboljim igračima.

Bilo je i onih koji su ismevali Džejmsa zbog hvaljenja testom protiv Južnog Sudana, dok su neki sugerisali da bi on i ostali američki košarkaši trebalo da budu testirani na doping.

Pored Lebrona Džejmsa, koji je postigao 23 poena, ključni igrači za američku pobedu bili su Entoni Dejvis sa 15 poena i Džoel Embid sa 14 poena. S druge strane, najefikasniji igrač Južnog Sudana bio je Marijal Šajok sa 25 poena, dok su Džej Ti Tor i Venjen Gabrijel postigli 14, odnosno 11 poena.

Ostaje da se vidi kako će se Amerikanci nositi sa pritiskom i kritikama uoči Olimpijskih igara, kao i da li će se provokacije Lebrona Džejmsa pokazati kao motivacija za reprezentaciju Srbije.

8
35
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter