0
Domaći fudbal
FK Železničar Pančevo

PANCEVO, SERBIA - NOVEMBER 11: Lazar Romanic of Zeleznicar celebrates a goal during the Serbian Super liga round 15 match between FK Zeleznicar Pancevo and Crvena zvezda at SC Mladost in Pancevo, Serbia on November 11. (Photo by Andrija Sokovic/Starsport)

ŽELEZNIČAR PRAVI ZVEZDU U MALOM: Posle Sanoga i Popovića još jedan bivši igrač crveno-belih stiže u Pančevo!

Objavljeno: 17.07.24 u 09:55

Železničar pravi ozbiljne transfere ovog leta

Nekadašnji štoper Crvene zvezde, Nemanja Milunović, odlučio je da produži svoju igračku karijeru u redovima Železničara iz Pančeva. Iako se spekulisalo o njegovom mogućem prelasku u Vojvodinu, ubskom Jedinstvu, ili OFK Beogradu, Milunović je sve uslove saradnje dogovorio sa članom Superlige i danas bi trebalo da bude zvanično predstavljen kao novi igrač Železničara.

Milunovićeva odluka da se pridruži Železničaru pre svega je motivisana željom da bude bliže porodici. Nakon isteka ugovora sa Crvenom zvezdom, imao je ponude iz vrha srpskog fudbala, kao i finansijski isplativije opcije iz Uzbekistana i Kine. Ipak, Pančevo je izabrao zbog uloge koju će imati u timu trenera Marka Savića – da kao iskusni tutor vodi mladi tim Železničara ka stabilnosti.

U Pančevu će se pridružiti još jednom bivšem igraču Crvene zvezde, Seku Sanogu, bivšem reprezentativcu Obale Slonovače, koji je već potpisao ugovor sa Železničarom. Njih dvojica su imali veliki uticaj na igru Crvene zvezde tokom 2021. godine, i sada će zajedno raditi na jačanju Železničara.

Tokom svoje karijere, Milunović je osvojio pet šampionskih titula i tri nacionalna kupa sa Crvenom zvezdom, a najbolje partije pružao je pod vođstvom Dejana Stankovića, posebno u sezoni 2020. kada je bio statistički najbolji štoper grupne faze Lige Evrope. Međutim, dolaskom Baraka Bahara, njegova uloga u timu je smanjena, a Vladan Milojević ga je koristio ograničeno u svom povratničkom mandatu.

Iako je Crvena zvezda želela da ga zadrži na nekoj od funkcija u sportskom sektoru, Milunović je odlučio da nastavi igračku karijeru. Afirmaciju je stekao u Borcu iz Čačka, igrao je za lučansku Mladost, a u BATE Borisovu postao reprezentativac Srbije.

Dolazak Milunovića označio je kraj pregovora pančevačkog kluba sa Kirjakosom Papadopulosom. Nekada jedan od najboljih centralnih defanzivaca Bundeslige dogovorio je uslove saradnje sa Železničarom, ali je odustao zbog igranja na veštačkoj travi.

5
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter