0
Evropske lige
Kilijan Mbape

FOTO: X/Printscreen

EPSKE SCENE U MADRIDU: 85.000 navijača Reala dočekalo Mbapea na „Bernabeuu“! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 16.07.24 u 13:56

Mbape je stigao na mestu gde je već odavno viđen

Posle više od godinu dana spekulacija, Kilijan Mbape je konačno predstavljen kao novi igrač Real Madrida. Francuski fudbaler i kapiten reprezentacije Francuske pridružio se „kraljevskom klubu“ bez obeštećenja nakon isteka ugovora sa Pari Sen Žermenom.

Mbape je potpisao ugovor do 2029. godine, prema kojem će zarađivati 26 miliona evra po sezoni. Ono što je privuklo najviše pažnje jeste njegov izlazak na teren stadiona „Santijago Bernabeu“ pred 85.000 ljudi, uprkos tome što se nije igrala utakmica. Ove scene su brzo obišle svet, pokazujući koliko su navijači u Madridu dugo čekali na ovaj transfer.

Nakon izlaska na teren, Mbape je održao emotivan govor pred okupljenim navijačima, izražavajući svoje oduševljenje zbog potpisivanja za osvajača 15 titula Lige šampiona.

Pozdrav svima. Pokušaću da pričlam na španskom. Vau… Neverovatno je biti ovde. Sanjao sam da igram za Real Madrid dugi niz godina, i danas mi se san ostvario. Ja sam srećan dečak. Želim da se zahvalim predsedniku Florentinu Perezu koji mi je ukazao poverenje od prvog dana. Mnogo toga se desilo… Ali, hvala vam. Takođe, hvala svim ljudima koji su me doveli ovde. Vidim celu svoju porodicu, majku koja plače. Neverovatan je dan. Od detinjstva sam sanjao jedan san, i mnogo mi znači biti ovde.

Hvala navijačima Madrida jer su mi davali ljubav dugi niz godina. Sada imam još jedan san, a to je da živim u skladu sa istorijom ovog kluba. Daću život za ovaj klub i grb. Imam poruku za decu. Bio sam dete kao ti. Sa strašću i snovima možete postići šta god želite. Ponosan sam što sam ispunio svoj san i postao igrač najboljeg kluba u istoriji fudbala. Ne znam da li ću na kraju zaplakati. A sada, svi zajedno… jedan, dva, tri… „Hala Madrid“ – rekao je Mbape, nakon čega je delio lopte navijačima.

Spektakularan ambijent na predstavljanju Mbapea može se uporediti samo sa legendarnim predstavljanjem Dijega Maradone u Napulju ili Kristijana Ronalda u Madridu.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter