1
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@atptour

LOŠE VESTI ZA NOVAKA: Đoković u teškoj situaciji pred Olimpijske igre u Parizu!

Objavljeno: 16.07.24 u 08:35

Novak Đoković će imati teži put do završnice

Naš teniser Novak Đoković, trenutno drugi na ATP listi, suočava se sa velikim izazovima na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Međunarodni olimpijski komitet odlučio je da ga postavi za trećeg nosioca, uprkos njegovom trenutnom plasmanu, zbog pozicije koju je zauzimao na ATP listi 10. juna ove godine. Tada je Novak sa 8.360 bodova bio treći, sa 220 bodova manje od Karlosa Alkaraza.

Prvi nosilac na turniru biće Janik Siner, dok će drugi nosilac biti španski šampion Vimbldona, što znači da će Đoković morati da se suoči sa jednim od njih dvojice u svojoj polovini žreba. Četvrti nosilac biće Aleksandar Zverev, a slede Danil Medvedev, Kasper Rud, Hubert Hurkač, Aleks De Minor, dok će Rafael Nadal, iako je tek 257. na ATP listi, biti deveti nosilac zahvaljujući zaštićenom rankingu zbog povreda.

Olimpijske igre i US Open su glavni cilljevi i nadam se da ću biti spreman za te izazove. Finale Vimbldona je bio veliki bust, ali sam danas video protiv najboljeg igrača na svetu uz Janika Sinera da nisam na tom nivou. Na Olimpijskim igrama moram da igram i osećam se mnogo bolje nego danas. Pokušaću da se spremi za sve što me očekuju i da budem bolji. Nadam se Olimpijskim igrama i prilici da osvojim medalju za svoju zemlju na terenu gde sam se nedavno povredio. Ne znam kako ću se mentalno osećati, ali se nadam da ću naći pravi tenis i da se borim za finale – rekao je Đoković posle izgubljenog finala Vimbldona.

Olimpijske igre su bolna tačka za Đokovića. Iako je osvojio 24 grend slema, još uvek nema zlatnu olimpijsku medalju. Osvojio je bronzu u Pekingu 2008, bio je četvrti u Londonu 2012, eliminisan u prvom kolu u Riju 2016, i ponovo četvrti u Tokiju 2021, kada je u meču za bronzu izgubio od Španca Pabla Karenja Buste.

Olimpijski turnir u Parizu počinje 27. jula i igraće se na šljaci na terenu „Filip Šatrije“, istom terenu na kojem je Đoković povredio meniskus desnog kolena 4. juna, zbog čega je morao na operaciju. Prelazak sa trave na šljaku neće biti lak za Novaka, posebno s obzirom na fizičke zahteve ove podloge. Olimpijske igre ove godine dolaze u najtežem mogućem trenutku za Đokovića, koji nema mnogo vremena za odmor nakon poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza, te mora brzo da se prilagodi novim uslovima.

1
2
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter