2
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

ZVEZDINA NEUSPEŠNA GENERALKA: Argentinci slavili minimalcem, Šerif se propisno ispromašivao! (VIDEO)

Objavljeno: 12.07.24 u 19:06

Prvi poraz Zvezde na ovogodišnjim pripremama

FK Crvena zvezda odigrala je svoju poslednju pripremnu utakmicu pred početak prvenstva Srbije. Rival crveno-belih bio je lider prvenstva Argentine Taljeres iz Kordobe, koji je na kraju slavio minimalnim rezultatom – 0:1.

Vladan Milojević je utakmicu počeo u sledećem sastavu:

Crvena zvezda: Guteša – Mijailović, Leković, Stojić, Rodić – Dalsio, Hvan – Puma, Ilić, Šljivić – Endijaj.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Poveli su Argentinci iz prve akcije, a Zvezda je posle primljenog kola odmah preuzela kontrolu utakmice, i diktirla tempo skoro celo poluvreme.

Prvu ozbiljniju šansu je Zvezda imala u 10. minutu, kada se Endijaje našao ispred golmana Taljeresa, pokušao da ga lobuje ali poslao loptu preko gola.

U 19. minutu Šerif Endijaje je postigao gol, ali je poništen zbog malog ofsajda.

Situacija koja je obeležila poluvreme se desila u 25. minutu kada je posle centaršuta Hvanga, lopta zakačila u ruku jednog od defanzivaca Taljeresa ali sudija nije to video kao kazneni udarac.

Endijaje se propisno ispromašivao u prvom poluvremenu, u 30. minutu se našao ispred gola Taljeresa, ali nije stigao ni da uputi šut na gol.

FOTO: Starsport

Do kraja poluvremena Zvezda je imala još jednu solidnu šansu kada je mladi Leković pokušao sa distance, ali je lopta proletela malo preko gola.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena, veznjak Taljeresa, Markos Portiljo je zaradio drugi žuti karton, i poslat je u svlačionicu.

Na startu drugog dela Mijailović je u igru poslao Anana, a teren je napustio Milan Rodić. Crveno-beli u drugom poluvremenu nisu bili toliko opasni, a nakon petnaest minuta igre Milojević je na teren poslao Kataija, Mimovića, Jovanovića i Đigu.

Samo tri minuta kasnije rezervisti su mogli da donesu izjednačenje. Jovanović je umakao čuvarima i uputio upotrebljiv centaršut, loptu je glavom zahvatio Katai ali nije uspeo da pogodi mrežu.

U 69. minutu meč je završio Luka Ilić, koji je zaradio drugi žuti karton, a njegovo mesto na terenu zauzeo je Nikola Knežević.

Do kraja susreta Milojević je dao šansu Đuriću, Maksimoviću i Sremčeviću, međutim rezultat je ostao nepromenjen.

 

3
2
2 Komentara
  1. Endiajev gol po meni sasvim regularan.VAR bi to verovatno potvrdio a penal bio toliko očigledan da imam sumnju da sudija namerno nije dosudio.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter