0
ATP

FOTO: X/@Wimbledon

LORENCO MUZETI: „Đoković je svuda legenda“

Objavljeno: 10.07.24 u 21:29

Italijan i Srbin će ukrsitit koplja u meču za finale najprestižnijeg teniskog turnira

Italijanski teniser Lorenco Muzeti najavio je svoj polufinalni duel na Vimbldonu protiv Novaka Đokovića, koji će se odigrati u petak. U drugom polufinalu snage će odmeriti Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.

Muzbeti je obezbedio plasman u polufinale nakon uzbudljive pobede nad Tejlorom Fricom, trijumfujući posle pet setova.

Verovatno bolje od mene zna podlogu i stadion. Šalu na stranu, on je svuda legenda. Poslednjih godina je na Vimbldonu napravio nešto zaista nezamislivo. Imao sam priliku da igram protiv njega mnogo puta. Znamo se dobro. Uvek je bila velika borba. Očekujem da tako bude i sada. Mislim da će to biti jedan od najtežih izazova. Ali ja sam ambiciozan momak i volim izazove. Daću sve od sebe. Daću 100 odsto. Videćemo šta će se desiti – rekao je Muzeti.

Ovo će biti sedmi međusobni meč između Srbina i Italijana, pri čemu Novak vodi sa 5-1 u pobedama. Nedavno su se sastali na Rolan Garosu, gde je Đoković slavio posle pet setova, nekoliko sati posle ponoći. Muzeti je svoj jedini trijumf protiv Đokovića ostvario 2023. godine u Monte Karlu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter