1
Domaći fudbal
FK Partizan

FOTO: FK Partizan

PARTIZANOVA GENERALKA U MOSKVI: Crno-beli igraju poslednji meč na pripremama u Rusiji!

Objavljeno: 10.07.24 u 12:27

Partizan će pokušati da pobedom na najbolji način zaokruži letnje pripreme

Fudbaleri Partizana će danas u Moskvi odigrati poslednju proveru pred početak nove sezone. Generalna proba pred kvalifikacije za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva i početak Superlige Srbije biće protiv Lokomotive. Meč će se igrati u 14.30 časova i biće prenošen uživo na „YouTube“ kanalu Partizana.

Za razliku od prethodnih utakmica, u kojima je trener Aleksandar Stanojević eksperimentisao sa sastavom i raspodelom minutaže, danas će verovatno izvesti tim koji će nastupiti u prvim zvaničnim mečevima. Novi igrač Mario Jurčević još nije u punoj fizičkoj spremi, dok Ksander Severina ima problema sa povredom zadnje lože, zbog čega je juče ranije završio trening.

U zavisnosti od Severininog stanja, moguće je da ga zameni mladi Nemanja Trifunović. U odbrani će se naći golman Aleksandar Jovanović, desni bek Aleksandar Filipović, centralni defanzivci Svetozar Marković i Nihad Mujakić, te levi bek Nikola Antić. Filipovićevu poziciju bi mogao da ugrozi dolazak novog pojačanja, dok bi Antića mogao da zameni Jurčević kada bude potpuno spreman.

U veznom redu, Kervin Arijaga će igrati kao defanzivni vezni, dok će Gajas Zahid, koji je u prethodnim utakmicama igrao polušpica, biti pomeren nazad. Zahidov prirodni talenat za završni pas čini ga korisnim u ofanzivnijim ulogama, ali će danas probati na poziciji „osmice“.

Na poziciji organizatora igre biće Jung Džun Go, Korejac koji se još uvek prilagođava timu. Severina će igrati na desnom krilu, ako mu povreda dozvoli, dok će Aldo Kalulu zauzeti mesto na levom krilu. Mateus Saldanja će biti centralni napadač, iako se očekuje bolji angažman od njega u narednim mečevima.

Što se tiče Lokomotive iz Moskve, radi se o timu sa budžetom od 70 miliona evra, koji je prošle sezone završio na četvrtom mestu ruske Premijer lige. Tim predvodi ruski trener Mihail Galaktionov, a sastav je većinom sastavljen od domaćih igrača, sa svega četiri internacionalca. Lokomotiva za deset dana počinje novu sezonu u Premijer ligi protiv Akrona na svom stadionu.

2
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter