0
EURO 2024

FOTO: X/@EURO2024

VREME JE ZA POLUFINALE EURO 2024: Španci pokazali mnogo više, ali nikada ne otpisujte Mbapea i Francuze! (VIDEO)

Objavljeno: 09.07.24 u 11:28

Sve je spremno za spektakl

Došli smo do same završnice Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a danas je na programu prvi polufinalni meč, u kome će snage odmeriti reprezentacije Španije i Francuske. Utakmica se igra u Minhenu na Alijanc Areni i počinje u 21 čas.

Španci su od svih reprezentacija na ovogodišnjem EURO 2024 pokazali najviše i ostavili najbolji utisak. Pre svega je fudbalski svet oduševljen igrom dvojice mladih krilnih napadača, Lamina Jamala i Nika Vilijamsa, koji će u budućnosti biti strah i trepet za sve odbrane. Uz to, igraju lepo i jedna su od retkih ekipa koju je zanimljivo gledati.

Oni su se našli u grupi B i ostvaralili sve tri pobede protiv Hrvatske, Italije i Albanije, da bi u osmini finala relativno rutinski, mada posle preokreta, savladali Gruziju sa 4:1. U četvrtfinalu gledali smo pravi klasik između Crvene furije i Nemačke, a tim Hosea Dela Fuentea bio je bolji nakon produžetaka sa 2:1.

Taj meč je takođe obeležila i odluka Entonija Tejlora da ne dosudi vrlo kontroverzan penal za Nemačku u produžetku, mada, celu utakmicu je skandalozno odsudio.

Španija će na duelu sa Francuskom igrati bez suspendovanih Danija Karvahala i Robina le Normana, dok je Pedri završio učešće na EP zbog povrede kolena.

Kada je u pitanju Francuska reprezentacija, od njih smo mnogo više očekivali, kao i od Engleza. Ipak, kako god igrali, stigli su do polufinala i ostvarili jedan od zacrtanih ciljeva.

Interesantno, Trikolori nisu postigli nijedan gol iz igre, a ukupno ih je bilo tri. Već u grupnoj fazi videlo se da nešto ne štima, pa su grupu D završili na drugoj poziciji. Prvo su savladali Austriju 1:0, a onda su zabeležili dva remija, protiv Holandije (0:0) i Poljske (1:1).

U osmini finala naleteli su na Belgiju, vrlo bledu Belgiju, i prošli dalje minimalnim rezultatom i autogolom Vertongena u završnici meča. Zato smo od meča sa Portugalom u četvrtfinalu očekivali spektakl, a dobili smo dosadnu utakmicu u kojoj za 120 minuta nismo videli pogodak, a Trikolori su dalje prošli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca – 5:3.

Fudbalske reprezentacije Španije i Francuske odigrale su u istoriji 36 medjusobnih duela. Španija je ostvarila 16 pobeda, a Francuska je trijumfovala na 13 mečeva. Na sedam duela nije bilo pobednika.

Glavni arbitar meča biće Slovenac Slavko Vinčić, a njegovi pomoćnici biće Slovenci Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič, dok je UEFA za četvrtog sudiju odredila Slovaka Ivana Kružljaka.

U VAR sobi biće Slovenac Nejc Kajtazovic i Italijani Paolo Valeri i Masimilijano Irati.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter