0
Evroliga
Brendon Dejvis

Valencia's Brandon Davies in action during regular season round 34 Euroleague basketball match between Partizan and Valencia in Belgrade, Serbia on April 12, 2024. (credit image & photo: Predrag Milosavljevic / STARSPORT)

CENTAR SVE BLIŽI HUMSKOJ: Brendon Dejvis na korak od potpisa za Partizan!

Objavljeno: 08.07.24 u 14:27

Partizan bi mogao da reši igru pod obručem njegovim dolaskom

Partizan aktivno traži nova pojačanja za predstojeću sezonu nakon mnogobrojnih odlazaka iz kluba. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Mozzart Sport, u završnoj fazi pregovora nalazi se Brendon Dejvis, donedavni centar Valensije.

Ovaj iskusni košarkaš je projektovan kao ključna opcija ispod obruča tima pod vođstvom Željka Obradovića. U prošloj sezoni, Dejvis je u dresu Valensije beležio prosečno 11 poena i četiri skoka po utakmici u Evroligi.

Dejvis je nedavno postao slobodan igrač, što omogućava lakši prelazak u redove Partizana bez ikakvih pravnih prepreka. On je dokazan evroligaški centar koji je započeo svoje učešće u ovom elitnom takmičenju 2017. godine u Žalgirisu.

Odlične igre u litvanskom klubu otvorile su mu vrata Barselone, gde je proveo tri sezone i osvojio šampionat Španije i dva Kupa Kralja. Takođe je bio šampion Francuske sa Monakom u sezoni 2016/17.

Dejvis je bio deo najbolje petorke Evrolige 2019. godine, a 2021. je izabran u drugu petorku. Karijeru je započeo u NBA ligi igrajući za Filadelfiju, iako nije bio draftovan 2013. godine. Nakon jedne sezone u Filadelfiji, bio je član Bruklin Netsa, a evropsku karijeru je otpočeo 2015. godine u Šalonu, završavajući tu sezonu u Varezeu.

U prethodnim danima se spekulisalo o dolasku Nikole Milutinova, ali je Olimpijakos jasno stavio do znanja da ne planira da se rastane sa jednim od najdominantnijih centara u Evroligi.

6
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter