0
Košarka

FOTO: X/@FIBA

VELIKA SENZACIJA: Portoriko preko Litvanije do Olimpijskih igara!

Objavljeno: 08.07.24 u 08:09

Malo ko je ovo mogao da očekuje

Košarkaška reprezentacija Srbije saznala je svoje protivnike za predstojeće Olimpijske igre ovog leta. Srbija će igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, Južnog Sudana i Portorika! Mnogi su očekivali da će Litvanija biti deo naše grupe, ali ova moćna košarkaška nacija je iznenađujuće zaustavljena u kvalifikacijama u San Huanu, što je šokiralo mnoge. Pre Litvanije, eliminisana je i Italija.

Interesantno je da je Srbija već igrala protiv Portorika i Južnog Sudana na Svetskom prvenstvu 2023. godine u Manili, dok smo Portorikance savladali i u prethodnim kvalifikacijama za Olimpijske igre, nakon čega nas je Italija zaustavila. Amerikanci takođe imaju sećanja na Portoriko, jer ih je ova mala nacija šokirala pobedom od skoro dvadeset razlike (92:73) na Olimpijskim igrama 2004. godine, kada su u američkom timu igrali Džejms, Vejd, Ajverson, Dankan, Entoni i drugi.

Portorikanci, bez velikih zvezda, uspeli su da nadigraju Litvaniju rezultatom 79:68, što je obradovalo celu naciju. Najbolji strelac meča bio je Alvarado sa 13 poena, dok je Voters dodao 10. Kod bledih Litvanaca, najefikasniji je bio Jokubaitis sa svega devet poena.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter