0
ATP
Novak Đoković

FOTO: X/@Wimbledon

NOLE JE U OSMINI FINALA VIMBLDONA: Sledeća prepreka, Holger Rune! (VIDEO)

Objavljeno: 06.07.24 u 22:48

Ajmo, sledeći!

Novak Đoković je posle izuzetno naporne borbe savladao Alekseja Popirina iz Australije rezultatom 3:1 u setovima: 4:6, 6:3, 6:4 i 7:6 (7:3), čime je izborio mesto u osmini finala.

Njegov sledeći protivnik biće danski teniser Holger Rune, koji je takođe ostvario veliki preokret pobedivši Francuza Kventina Halisa sa 3:2 u setovima: 1:6, 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:4), 6:1.

Susret nije počeo onako kako su navijači priželjkivali. Popirin je dominirao svojim servisom u prvom setu, a ključni brejk u sedmom gemu bio je presudan za njegovu prednost od 6:4.

Novak je zatražio kratku pauzu nakon prvog seta kako bi se „resetovao“. U drugom setu je brzo uspeo da stigne do brejka, poveo je sa 4:1 i tu prednost sačuvao do kraja za ubedljivih 6:3.

Sličan scenario se ponovio i u trećem setu, gde je Đoković već u prvom gemu napravio brejk i održavao prednost bez problema.

Sa rezultatom od 2:1 u setovima u korist Đokovića, četvrti set je bio izuzetno neizvestan. Pri rezultatu 5:5, Novak je imao tri brejk-lopte koje su mu mogle obezbediti pobedu, ali je Popirin uspeo da se izvuče iz te teške situacije.

Ipak, Đoković je zaustavio nalet rivala osvajanjem narednog gema, što je dovelo do taj-brejka u četvrtom setu. Naš teniser je rano stekao prednost, poveo sa 3:2 i dalje je kontrolisao tok igre.

Osvojio je četiri meč-lopte i na kraju trijumfovao sa 7:6 (7:3) u četvrtom setu, nakon čega je uporan Popirin konačno morao da prizna poraz.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter