0
EURO 2024

FOTO: X/@EURO2024

PONOVO SU SE PROVUKLI: Englezi srušili Švajcarsku na penale i otišli u polufinale EURO 2024!

Objavljeno: 06.07.24 u 20:41

Ni sami ne znaju kako su došli do polufinala

Fudbaleri Engleske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva. Oni su savladali reprezentaciju Švajcarske nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. 

Nakon regularnih 90 minuta rezultat je glasio 1:1, istim su završeni i produžeci pa se pristupilo penalima. Tu su bili bolji Englezi sa 5:3.

Gledali smo jednu neatraktivnu utakmicu većim delom meča, pre svega u prvom poluvremenu. Dosta opreznosti na obe strane, pa je meč dosta ličio na jučerašnji između Francuske i Portugala. 

Nije bilo atraktivno sve do 75. minuta, a onda smo u pet minuta videli dva pogotka. Prvo je Švajcarsku doveo u vođstvo Brel Embolo, da bi Bukajo Saka, sjajnim udarcem, doneo izjednačenje Englezima u 80. minutu.

Mogla je utakmica u produžecima da ode na obe strane, čini se da su Švajcarci bili bliži golu, ali se još jednom istakao sjajni Džordan Pikford, kao i Jan Zomer na drugoj strani.

Kada su u pitanju jedanaesterci, Englezi su šutirali perfektno 5 od 5, dok je Švajcarska bila precizna tri puta.

U polufinalu će igrati protiv pobednika meča Holandija – Turska.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter