1
Domaći fudbal
FK Partizan

FOTO: FK Partizan

U PARTIZANU BESNI: „Upozorili smo Džajića i FSS, krši se zakon!“

Objavljeno: 06.07.24 u 14:01

Partizan se oglasio novim saopštenjem

Fudbalski klub Partizan uputio je oštar protest prema Fudbalskom savezu Srbije zbog najave promene pravila o bonus igračima u narednoj takmičarskoj sezoni. Spor oko ovog pitanja izbio je nakon što je ideja o proširenju na dva fudbalera mlađa od 23 godine predstavljena kao „probni balon“ bez prethodnog sastanka i dogovora sa klubovima.

U zvaničnom saopštenju koje je objavljeno juče, Partizan je istakao da podržava princip uvođenja novog pravila, ali pod uslovom da se ono najavi i implementira u skladu sa zakonima UEFA i nacionalnog sportskog prava. Klub je naglasio da je poslao pravnu depešu FSS-u ističući da prema pravilima UEFA svaka izmena propozicija za narednu sezonu mora biti usvojena najkasnije 40 dana pre početka takmičenja.

Tim povodom, Partizan se oglasio i zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celosti:

– Fudbalski klub Partizan se juče ponovo obratio FSS i upozorio da se Propozicije takmičenja za fudbalsku sezonu 2024/25 ne mogu menjati samo 10 dana pred start šampionata.

– Predlog određenog broja klubova za izmenu Propozicija takmičenja koji se odnosi na uvećanje broja tzv.”bonus igrača” upućen je prekasno i o tom predlogu klubovi i FSS bi trebalo da raspravljaju i donesu odluku u budućnosti. Fudbalski klub Partizan nije protiv navedenog predloga, ali tražimo da eventualna izmena stupi na snagu za narednu takmičarsku sezonu 2025/26.

– Odredbe čl .160 stav 4 Zakona o sportu su jasne: „Propozicije takmičenja u nadležnosti nacionalnog granskog sportskog saveza, utvrđuju se najkasnije 40 dana pre početka takmičenja i ne mogu se menjati u toku takmičarske sezone na koju se odnose“.

– Juče smo zvaničnim dopisom upozorili predsednika FSS Dragana Džajića da povede računa o donošenju propisa i prestane sa flagrantnim kršenjem Zakona o sportu.

– FK „Partizan“ zahteva da Propozicije takmičenja ostanu iste kao i prethodne sezone, naročito kada se radi o značajnoj promeni, u kom slučaju propisi FIFA nalažu da se klubovima ostavi period određenog vremena za prilagođavanje izmenama, te stoga zahtevamo da eventualna promena Propozicija stupi na snagu za godinu dana. Svaka drugačija odluka bila bi na štetu klubova – navodi se u saopštenju Partizana.

13
2
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter