0
EURO 2024
Ištvan Kovač

FOTO: X/@UEFA

UEFA DONELA KONAČNU ODLUKU: Pravilo koje je testirano na EURU će se primenjivati i u klupskim takmičenjima!

Objavljeno: 06.07.24 u 13:34

UEFA smatra da je proba novog pravila uspela

Evropsko prvenstvo u fudbalu privodi se kraju, s još samo pet preostalih utakmica, a utisci se već polako sumiraju. Među najznačajnijim novinama na turniru ističe se nova pravila UEFA u vezi sa sudijama.

Pre početka šampionata, UEFA je najavila da igrači više neće moći direktno da razgovaraju sa sudijama tokom mečeva, osim kapitena ili, u slučaju da je kapitenska traka na golmanu, unapred određenog igrača iz polja. Ovo pravilo je nametnuto kako bi se očuvala disciplina na terenu, a svako kršenje može dovesti do izricanja žutog kartona.

Sada, nakon 46 odigranih utakmica na EURU, ovo pravilo se čini uspešnim eksperimentom, te je UEFA najavila da će ga odmah implementirati i u svoja klupska takmičenja.

Uspeh ovog novog pravila na EURO, koje su akteri igre shvatili i pozdravili u javnosti kao neupitan napredak za imidž fudbala, jača naše poverenje da je ovo put ka napred. Poštena igra i poštovanje vrednosti su koje fudbal, najpopularnija igra na svetu, mora preneti našim društvima. Počevši s novom sezonom UEFA klupskih takmičenja, koja će početi već sledeće nedelje, ovo pravilo će važiti na svim utakmicama u UEFA takmičenjima – objavljeno je iz UEFA.

5
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter