1
Domaći fudbal
Šerif Endiaje, Stefan Leković, Luka Ilić, FK Crvena zvezda

FOTO: FK Crvena zvezda

DA LI JE VREME DA ILIĆ ZAMENI KANGU? Teška dilema pred Milojevićem, ali Zvezdino dete se ozbiljno nameće!

Objavljeno: 06.07.24 u 13:14

Ilić bi vrlo lako mogao da postane važan igrač u prvoj postavi

Mladi vezista, Luka Ilić, Crvene zvezde je oduševio svojom igrom protiv Sočija, ističući se svojim stavom, brzinom i lakoćom igre. Svojom pojavom na terenu, nagovestio je da bi mogao da bude ključni igrač za Vladana Milojevića u predstojećoj sezoni.

Navijači Crvene zvezde trenutno imaju skroman utisak o urađenom u dosadašnjem prelaznom roku, iako su brzo popunjene najkritičnije pozicije u timu sa igračima koji tek treba da dokažu svoju vrednost, poput Aleksandra Dragovića, Osmana Bukarija i Marka Stamenića. Međutim, sportski sektor ističe da je prioritet bio stabilizacija tima pre glavnih provera u Rusiji i priprema za plej-of Lige šampiona.

Posebno interesantna je inicijativa Zajednice Superlige i Prve lige, koja je podržana od strane većine klubova (osim Partizana), da u startnoj postavi klubova moraju biti bar dvojica „bonus“ igrača rođenih 2002. godine ili ranije. Očekuje se da će ova inicijativa biti usvojena na sednici zakazanoj za ponedeljak, što bi moglo da značajno utiče na dinamiku i konkurenciju u timovima tokom naredne sezone.

Prijateljska utakmica sa Sočijem je pokazala dubinu klupe Crvene zvezde i potencijalne opcije za rezervne igrače, posebno u sredini terena gde su se istakli igrači poput Luke Ilića. Njegov povratak na Marakanu nakon uspešnog boravka u inostranstvu, gde je stekao značajno iskustvo i sazreo kao igrač, mogao bi se pokazati kao ključan za Zvezdu u nadolazećoj sezoni.

Čak se razmišlja o tome da bi Ilić mogao da zameni Kangu, koji je već u godinama.

Uprkos tome što utakmica sa Sočijem nije bila merodavna za ozbiljniji utisak, prava provera za Crvenu zvezdu stiže u susretu sa Zenitom, zakazanom za ponedeljak. To će biti prilika da se proceni spremnost ekipe za izazove koji slede, a Luka Ilić će sigurno biti jedan od ključnih faktora na koje će Vladan Milojević računati.

10
0
1 Komentara
  1. Pa ovaj momak ,Ilic je to dokazao igrama u TSC.
    Trebalo ga je tada dovesti a ne cekati da istekne ugovor.
    Srecno Luka!!

    3
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter