0
Evropske lige
Strahinja Pavlović

Serbia's Strahinja Pavlovic in action during the UEFA EURO 2024 group stage match between Serbia and England at Arena AufSchalke on June 16, 2024 in Gelsenkirchen, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

PAVLOVIĆA ČEKA TRANSFER KARIJERE: U trku za srpskim štoperom se uključila još dva tima iz Premijer lige!

Objavljeno: 06.07.24 u 11:13

Pavlović je na meti mnogih klubova u Evropi iz Liga petice

Retko se može naći pozitivna strana srpskog učešća na Evropskom prvenstvu, ali jedan od svetlih trenutaka svakako je nastup Strahinje Pavlovića. Ovaj talentovani defanzivac pokazao je zrelost i pouzdanost na terenu, čime je privukao pažnju brojnih fudbalskih skauta, potvrđujući svoj potencijal za vrhunski nivo igre.

Prvi klub koji je pokazao konkretno interesovanje bio je Brajton, ali ubrzo su se uključili i Milan, Aston Vila i Vulverhempton. Prema rečima Fabricija Romana, Brajton je započeo pregovore, ali je brzo postalo jasno da konkurencija neće biti mala. Gazeta delo Sport navodi da je Milan ozbiljno zainteresovan za dovođenje Pavlovića kako bi pojačao konkurenciju u odbrani, posebno zbog želje trenera Stefana Piolija za defanzivcem sa dominantnom levom nogom.

Spisak zainteresovanih klubova proširio se na još dva premijerligaša – Aston Vilu i Vulverhempton. Ostrvski mediji dodaju da Pavlovića prate i Notingem Forest, Njukasl junajted, Čelsi i Fulam, a da je njegovo predstavljanje na Evropskom prvenstvu bilo pod posebnom pažnjom skauta.

U slučaju Aston Vile, Pavlović bi bio deo rotacije kod Unaja Emerija. Iako mu nije zagarantovana minutaža zbog konkurencije u vidu Pau Toresa i Tajrona Mingsa, igranje u Ligi šampiona i gust raspored utakmica osigurali bi mu značajnu ulogu. Sa druge strane, Vulverhempton traži igrača koji bi preuzeo veću odgovornost, posebno zbog moguće prodaje kapitena Maksa Kilmana. Trener Đulen Lopetegi želi defanzivca sa kojim već ima iskustva, a klub je spreman da uloži oko 47 miliona evra za tu svrhu.

U Vulverhemptonu bi Pavlović imao priliku da postane ključni igrač odbrane, popunjavajući prazninu nastalu odlaskom Kilmana. Ostrvski mediji procenjuju da bi Salcburg bio spreman da prihvati oko 30 miliona evra za Pavlovića, što se čini realnim s obzirom na nedavnu kupovinu Nejtana Kolinsa od strane Brentforda za oko 27 miliona evra.

Sa sve većom konkurencijom, platežna moć klubova mogla bi biti ključna. Milan je spreman da ponudi između 20 i 25 miliona evra, što pokazuje ozbiljnost njihove namere da dovedu Pavlovića.

10
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter