0
EURO 2024

FOTO: X/ @EURO2024

DA LI KALKULISATI PROTIV DANSKE? Zakanji golom ostavio šanse za treće mesto!

Objavljeno: 24.06.24 u 23:50

Sutra će slika biti mnogo jasnija

Zavesa je spuštena na B grupu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a nakon pobede Španije nad Albanijom i remija Hrvatske protiv Italije, dobili smo drugog sigurnog putnika u nokaut fazu.

Španija je već osigurala prvo mesto pre poslednjeg kola, dok su preostala tri tima vodila borbu za drugo mesto. Na kraju, Italija je izašla kao pobednik, iako su do sada ostavili bled utisak u prva dva kola.

U ključnim momentima, Italija je golom Matije Zakanjija u 97. minutu neutralisala pogodak Luke Modrića. Sa četiri boda, Italijani su zauzeli drugo mesto iza Španije, izbegavši komplikacije oko trećeg mesta i dalji rasplet u ostalim grupama.

Poraz Albanije od Španije golom Ferana Toresa stavio je Hrvate na treće mesto sa dva boda, pruživši nadu Srbiji da čak i sa nerešenim rezultatom može proći dalje. Da je Hrvatska pobedila Italiju, to ne bi bilo moguće, ali sada kalkulacije ostaju otvorene.

U slučaju nerešenog ishoda Srbije i poklapanja rezultata u grupi F, odnosno poraza Češke od Turske, i situacije gde Gruzija ne pobedi Portugal, Srbija bi kao četvrta najbolja trećeplasirana selekcija prošla dalje sa dva osvojena boda. Hrvati bi u tom slučaju imali lošiju gol-razliku i bili eliminisani.

Ako Srbija pobedi Dansku u utorak i Engleska ostane neporažena protiv Slovenije, Srbija bi sa drugog mesta išla na megdan domaćinu turnira Nemačkoj. U slučaju pobede Slovenije uz našu pobedu, „Orlovi“ bi čekali Belgiju ili Portugal u osmini finala, što su potencijalni rivali i u prvom scenariju.

4
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter