1
Košarka

FOTO: Starsport

PEŠIĆ PRED MEDIJIMA: Evo koji igrač je zamena za Lučića, koji su ciljevi i kakav je plan! (VIDEO)

Objavljeno: 24.06.24 u 19:26

Kari zna kako se uzima medalja!

Selektor Srbije, Svetislav Pešić izneo je svoje stavove pred medijima tokom okupljanja košarkaške reprezentacije pred Olimpijske igre u Parizu.

Pešić je izrazio nadu da će ekipa uspeti da organizuje dodatnu pripremnu utakmicu, ističući izazove u pronalaženju odgovarajućih protivnika s obzirom na njihove kvalifikacione obaveze.

Možda organizujemo još neku utakmicu. Potrebna nam je, ali teško jer sve reprezentacije koje bi došle u obzir imaju kvalifikacione utakmice. To su 24 ekipe koje bi mogle da budu potencijalni protivnici u pripremama. To je to što se tiče priprema. Što se tiče ekipe, umesto Lučića koji se zahvalio na pozivu, mi smo pozvali Radanova koji je u našem programu tri godine. Sa 16 igrača počinjemo pripreme, pa ćemo da vidimo kako ide – rekao je Pešić.

Selektor je takođe izrazio optimizam u vezi sa oporavkom Nikole Jovića, koji je trenutno u procesu rehabilitacije i terapije.

Nikola je u procesu rehabilitacije, terapije. Za sada je sve dobro. Nadamo se da će ovaj period od sedam dana da mu posluži da se priključi ekipi – dodao je Pešić. Govoreći o ciljevima na Olimpijskim igrama, Pešić je istakao:

Mi uvek polazimo od realnih ciljeva koje postavljam pred ekipu. I realni ciljevi su teško ostvarivi. Mi se nalazimo u procesu, na njegovom početku, da pripremimo ekipu za ono što je očekuje. Ja sam tu da dopunim Bogdana. Olimpijski turnir nikada do sada nije bio jači. Od 12 ekipa, koliko je učesnika, samo dva, možda, samo Japan i Južni Sudan nemaju to iskustvo.

Upitan o otkazima Vladimira Lučića i Nikole Kalinića, Pešić je istakao poštovanje prema njihovim odlukama.

Kalinić i Lučić… Naravno, sa moje strane, pretpostavljam i sa strane predsednika i saveza, njima se odaje priznanje za sve što su uradili za reprezentaciju. Dođe vreme kada, iz različitih razloga, prioriteti su drugi. Dolaze i godine i povrede. Ono što sam ranije pokušavao da objasnim. Nije baš tačno da ti momci koji nekada otkažu ne vole svoju zemlju, da ne navijaju za svoju zemlju… Kada si odgovoran prema sebi, preuzimaš odgovornost i za druge.

 

2
1
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter