0
EURO 2024

FOTO: Printscreen/X/Czech Football National Team

ON JE PRESTIGAO LEGENDARNOG SRBINA: Pao rekord Dragana Džajića na EURU! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 23.06.24 u 16:58

Češki fudbaler je u odabranom društvu!

Fudbalske reprezentacije Češke i Gruzije su zabeležile nerešen rezultat (1:1) u drugom kolu grupe F na Evropskom prvenstvu.

Patrik Šik , napadač Bajer Leverkuzena, postigao je gol za Češku, izjednačivši rezultat i time upisavši svoje ime u istoriju ovog takmičenja.

Gruzija je povela u finišu prvog poluvremena golom Mikautadzea sa bele tačke. Međutim, u 60. minutu utakmice, Patrik Šik je nakon kornera glavom zahvatio loptu koja je završila na stativi. Brzo reagovavši, Šik je uspeo da je smesti u mrežu, izjednačivši rezultat za Češku.

Ovim pogotkom, 28-godišnji fudbalski as je ostvario značajan uspeh, nalazeći se sada na drugom mestu u istoriji Evropskih prvenstava po broju postignutih golova u odnosu na odigrane utakmice. Francuz Mišel Platini je na vrhu liste sa devet golova na pet utakmica i prosečnim učinkom od 1,8 golova po meču, dok je Šik sada drugoplasiran sa šest golova na sedam utakmica i prosečnim učinkom od 0,86 golova po meču. Na trećem mestu je legenda srpskog fudbala, Dragan Džajić, sa četiri gola na pet utakmica (prosek od 0,8 golova po meču).

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter