0
Odbojka
Muška odbojkaška reprezentacija Srbije

FOTO: OSS

PLAVA ČETA IDE U PARIZ: Odbojkaška reprezentacija Srbije overila vizu za Olimpijske igre! (FOTO)

Objavljeno: 23.06.24 u 15:12

Srbija je uspela da se plasira na završni turnir

Odbojkaška reprezentacija Srbije obezbedila je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu zahvaljujući nesebičnoj pomoći Poljske, koja je u ključnom meču savladala Kubu. Ova pobeda poslala je „plavu četu“ direktno u Pariz, omogućivši im da se takmiče na najprestižnijem sportskom događaju.

Izabranici trenera Nikole Grbića pokazali su svoju snagu i ubedljivost tokom kvalifikacija, što je rezultiralo plasmanom na Olimpijske igre, prvi put od 2012. godine.

Srbija večeras igra meč Lige nacija protiv Slovenije u Ljubljani u 20:30 časova. Iako rezultat ovog meča neće uticati na plasman na Olimpijske igre, naši odbojkaši će se truditi da ostvare pobedu i dodatno potvrde svoju superiornost.

Na FIVB rang listi, Srbija je trenutno na 10. mestu sa 260,07 bodova, dok je Kuba, nakon poraza, na 11. mestu sa 249,34 bodova. Čak i u slučaju poraza od Slovenije, Srbija će zadržati poziciju koja ih vodi na Olimpijske igre.

Pobedom večeras od 3:0 ili 3:1, naši odbojkaši će osim plasmana u Pariz obezbediti i mesto na završnom turniru Lige nacija 2024, koji će se odigrati od 27. do 30. juna u Lođu, Poljska.

Ovaj uspeh je veliki podsticaj za srpsku odbojku i motivacija za dalji napredak i postizanje još većih sportskih dostignuća.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter