0
EURO 2024

FOTO: Printscreen/ YouTube

PIKSI O DOLASKU GROBARA I DELIJA NA UTAKMICE SRBIJE: „Ovde dolaze normalni ljudi“ (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.24 u 15:12

Selektor je zakazao konferenciju ubrzo posle konferencije pred meč sa Slovenijom

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće odlučujući meč za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva u utorak u Minhenu protiv selekcije Danske. Posle remija sa Slovenijom (1:1), „Orlovima“ je neophodna pobeda kako bi obezbedili prolazak dalje.

Iako će srpska reprezentacija imati značajnu podršku navijača u Nemačkoj, kao i do sada, neće biti organizovanih dolazaka navijačkih grupa „Delije“ i „Grobari“. Ova situacija je komentarisana na konferenciji za medije u Augzburgu, gde je selektor Dragan Stojković Piksi jasno stavio do znanja da je ovakva podrška različita od klupske.

Nećemo ići toliko daleko, ova vrsta navijanja je totalno drugačija od klupskog. Oni imaju svoj repertoar, ovde dolaze normalni ljudi, obični ljudi. Oni koji vole Srbiju, vole svoju zemlju iz krajeva Nemačke, iz Srbije, verovatno iz cele Evrope. To su dve različite vrste navijanja, a meni je drago da vidim taj ambijent i pogledajte kakav je. Zbog takvih ljudi se vredi žrtvovati i ne sme da bude teško i ta radost zbog gola. To uliva samopouzdanje da smo na dobrom putu, da vratimo tu ljubav prema reprezentaciji, da je volimo i kada ne ide. Ne treba da nas volite samo kad pobeđujemo, morate da nas podržavate i kad nam je teško. Tada se vidi patriotizam, tada se vidi koliko volite ili ne volite. Želim da se zahvalim, juče sam se zahvalio, čak i onima koji nisu bili. Što se tiče rezultata, odužićemo se protiv Danske. Svi su zadovoljni pristupom i tako mora da bude – izjavio je Stojković.

Utakmica protiv Danske biće ključna za dalji napredak na šampionatu, a podrška navijača iz cele Evrope dodatno motiviše srpske igrače da pruže svoj maksimum i obezbede plasman u narednu fazu

1
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter