3
EURO 2024
Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović

England's Jude Bellingham vies with Serbia's Dusan Vlahovic and Aleksandar Mitrovic during the UEFA EURO 2024 group C football match between Serbia and England at Arena AufSchalke on June 16, 2024 in Gelsenkirchen, Germany. Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PIKSIJEV JALOVI TANDEM: Evo šta selektor Srbije kaže na forsiranje igre sa Mitrovićem i Vlahovićem! (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.24 u 14:38

Piksi je pokušao da opravda svoju igru sa dva napadača

Srbija raspolaže sa dva izuzetna centarfora, Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem, ali njihova zajednička igra na terenu često izgleda manje efikasno nego što bi se očekivalo.

Svoje viđenje toga iskazao je selektor Dragan Stojković Piksi.

Nije hrabrost da ja vama dokazujem ne znam šta, moja odluka je da igraju obojica, nisu oni bili klasična napadača, bio je povučena devetka Vlahović. Dešava se u nekim momentima da kada se izgubi lopta u poslednjoj trećini na lak način jer ostajete sa dvojicom u sredini. Tu mora veća odgovornost da se uzme i ne sme da se izgubi lopta. Tako i mi kažnjavamo. Tako da kvalitet koji imamo je takav kakav je i to je to. Dolazi nam Danska, razmislićemo dobro u kojoj formaciji ćemo startovati utakmicu. Ne bih da pričam u timu, imam u glavi sliku kako da igramo, ali četiri dana pre utakmice je nepotrebno – rekao je Piksi.

Ova analiza dolazi nakon nekoliko utakmica u kojima se pokazalo da kombinacija Mitrovića i Vlahovića na terenu nije donela očekivanu prednost, uprkos njihovim individualnim kvalitetima. Stojković sada planira da prilagodi taktiku za predstojeći meč protiv Danske.

0
0
3 Komentara
    • Sa kadrom igrača koji su ostali još iza Tumbakovića nema tog trenera koji išta može napraviti!Mi smo nekad imali velika imena u veznom redu koja su nisila utakmicu mi danas veznog reda nemamo i tačka.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter