0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVANIČNO: Zvezda dovela moćno krilo iz portugalske Primeire! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 21.06.24 u 10:27

Zvezda je obezbedila još jedno novo pojačanje

Crvena zvezda je danas zvanično predstavila svoje novo pojačanje, Pumu Rodrigeza, dosadašnjeg krilnog napadača Famalikaa. Reprezentativac Paname potpisao je trogodišnji ugovor sa srpskim šampionom, uz mogućnost produženja saradnje na još jednu sezonu. Transfer vredan dva miliona evra predstavlja značajan korak u jačanju tima pred predstojeće izazove.

Rodrigez, poznat po svojoj brzini i ofanzivnim sposobnostima, izrazio je veliko zadovoljstvo dolaskom u Beograd:

Zaista sam mnogo srećan, zbog prilike koja mi je ukazana, zahvalan sam klubu na tome. Došao sam ovde sa velikom željom i entuzijazmom, veoma sam srećan zbog toga. Imao sam priliku da igram u prvoj ligi Portugala, takođe sam debitovao i u španskoj Primeri. Igrao sam i na Svetskom prvenstvu u Rusiji sa reprezentacijom Paname i to po prvi put u istoriji. Mnogo sam srećan zbog toga. Tip sam igrača koji pokriva celu stranu i takođe imam dobre karakteristike u ostalim segmentima igre. Došao sam ovde sa željom da pobeđujem, osvajam titule, kao i da ostvarim velike uspehe. Želim da budem šampion sa Zvezdom – rekao je Puma.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

U mom gradu i zemlji su me prvi put tako prozvali, govorili su da sam veoma brz, od tada sam poznat po tom nadimku.

Zadovoljan transferom je i sportski direktor crveno-belih, Mitar Mrkela.

Veoma je važno da smo potpisali Pumu, igrača koji nastupa na krilnim pozicijama. Može sa podjednakim uspehom da igra na levom i desnom boku. Posle odlaska Osmana Bukarija, pozicija na desnoj strani je ostala upražnjenja. Vrlo smo zadovoljni, jer smo potpisom Pume rešili pitanje te pozicije. Puma Rodrigez je veoma kvalitet igrač, dolazi iz Famalikaa. Igrao je u Španiji i za Sporting iz Hihona, a standardni je reprezentativac Paname. Verujem da će se brzo adaptirani na nove obaveze, Crvenu zvezdu kao klub, te da će ostvariti odlične rezultate i pružati najbolje partije na Marakani – rekao je Mrkela.

Puma Rodrigez rođen je 19. juna 1998. godine u Panama Sitiju. Profesionalnu karijeru započeo je u lokalnom klubu Ćoriljo, a od 2016. godine nastupa u Evropi. Prvo je bio na pozajmici u Gentu, gde je ubrzo i otkupljen, a kasnije je igrao za Istru, Alaves B, Deportivo Lugo i Sporting iz Hihona. U Famalikao je stigao 2022. godine, a za reprezentaciju Paname odigrao je 48 utakmica, uključujući nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Njegove glavne odlike su brzina, prodornost, sposobnost igre jedan na jedan, snaga i odličan šut, što ga čini izuzetno korisnim igračem na obe krilne pozicije.

Crvena zvezda veruje da će Rodriguez svojim dolaskom značajno doprineti timu i pomoći u ostvarenju ciljeva u domaćim i evropskim takmičenjima.

5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter