0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Srbije

Players of Serbia celebrate with fans during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images)Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ALBANCI SA KOSOVA SE OPET BUNE: Podneli novu tužbu protiv Srbije zbog ovoga na utakmici sa Slovenijom!

Objavljeno: 21.06.24 u 08:09

Ne prestaje podli napadi iz Prištine na naš Savez

Fudbalski savez tzv. Kosova planira da podnese novu žalbu UEFA zbog, kako tvrde, nacionalističkog i rasističkog ponašanja srpskih navijača tokom nedavne utakmice između Slovenije i Srbije u Minhenu.

U svom saopštenju, FS tzv. Kosova je naveo sledeće:

– Fudbalski savez Kosova obaveštava javnost da je pripremio sledeću žalbu UEFA na ponavljanje ponašanja sa nacionalističkom i rasističkom retorikom srpskih navijača na utakmici Grupe C EURO 2024 između Slovenije i Srbije, koja je održana u četvrtak u Minhenu.

– FSK najoštrije osuđuje nacionalističke poruke i postavljanje srpske zastave sa mapom Kosova i natpisom „Nema predaje“. Ponavljanje ovakvog ponašanja na fudbalskim stadionima, čak i nakon prethodnih kazni UEFA, je neprihvatljivo i zahteva veću rigoroznost organa UEFA za donošenje odluka.

– Poruke sa šovinističkom retorikom su skandalozne, protivrečne vrednostima koje sport prenosi i podriva osnovne principe UEFA. Još jednom pozivamo organe UEFA da budu rigorozniji protiv ponavljanja ovakvih neprijateljskih poruka prema našoj zemlji, kao ravnopravnoj članici sa svim ostalim zemljama u evropskoj fudbalskoj porodici.

– Takođe, molimo organizatore da pojačaju oprez kako bi sprečili pojavljivanje ovakvih poruka.

– FSK će nastaviti da promoviše prave vrednosti fudbala i jedinstvo i poštovanje svih uključenih u fudbal – piše u saopštenju FS tzv. Kosova.

S druge strane, UEFA je reagovala na dešavanja na tribinama tokom susreta između Slovenije i Srbije na EURO 2024, pokrenuvši istragu protiv navijača Hrvatske i Albanije.

 

0
7
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter