0
EURO 2024

FOTO: Starsport

SRBIJA IZVUKLA BOD PROTIV SLOVENIJE: Jović spasao Srbe, neophodna pobeda protiv Danaca! (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.24 u 16:54

Scene o kojima će se pričati.

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 15 časova igrala je  duel drugog kola grupe C Evropskog prvenstva u fudbalu, a rival im je bila Slovenija. Konačan rezultat meča iznosio je nerešenih 1:1.

Ovo je bila utakmica od velikog značaja za naš nacionalni tim, jer bi nas pobeda dovela nadomak plasmana u narednu rundu, dok bi nam remi izuzetno zakomplikovao poziciju, dok bi nas poraz poslao kući, ali bod je i dalje ostavio Orlove u životu.

Selektori su se odlučili za sledeće sastave:

SLOVENIJA: Oblak – Karničkik, Drkušić, Bijol, Janža –Stojanović, Čerin, Elšnik, Mlakar – Šporar, Šeško.

SRBIJA: Rajković – Veljković, Milenković, Pavlović – Živković, Ilić, Lukić, Mladenović – Tadić – Mitrović, Vlahović.

Prve scene za pamćenje desile su se za vreme intonacije srpske himne, kada je praktično nekoliko desetina hiljada naših sunarodnika u Minhenu epski otpevalo „Bože pravde“.

U prvih pola sata igre nije bilo većih prilika, pa samim tim uz konstantnu inicijativu rivala Srbije, najviše se istakao Predrag Rajković, koji je dobrim reakcijama sačuvao mrežu naše zemlje.

U 38. minutu, nakon smušene reakcije naše odbrane, Slovenci su pogodili stativu, a lopta se odbila na nogu Šešku, koji je umalo bio precizan. Samo je sreća spasila našu zemlju.

Što se tiče naših šansi, Vlahović je najpre zapretio glavom, da bi Mitrović u 42. minutu imao sjajnu šansu, ali iz neposredne blizine pogodio Oblaka.

U nastavku utakmice, naša selekcija je imala više od igre, ali Žan Karničnik je dvadeset minuta pre kraja meča, odlično reagovao na daljoj stativi i doveo svoju selekciju u vođstvo.

Samo par minuta kasnije, Orlovi su imali ogromnu šansu, ali udarac Mitrovića je završio na prečki. Rival naše zemlje je preko desnog beka ponovo pretio, ali sreća je sačuvala mrežu Rajkovića.

Momenat utakmice viđen je u petom minuti nadoknade, kaada je Luka Jović glavom doneo bod Srbiji.

Standings provided by Sofascore

 

4
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter