0
EURO 2024
Arlind Sadiku

FOTO: Printscreen/Twitter

OGLSASIO SE PROVOKATOR: Evo šta je rekao suspendovani novinar posle provociranja Srba! (FOTO)

Objavljeno: 19.06.24 u 17:30

Ni izvinjenje

Arlind Sadiku, novinar sa Kosova koji je nedavno suspendovan od strane UEFA, ponovo je izazvao pažnju javnosti tokom utakmice između Hrvatske i Albanije. Sadiku je prethodno izgubio akreditaciju zbog pokazivanja simbola dvoglavog orla prema srpskim navijačima na susretu Srbije i Engleske, što je UEFA ocenila kao provokaciju.

Uprkos suspenziji, Sadiku je uspeo da uđe na tribine stadiona u Hamburgu, gde je pratio meč Hrvatske i Albanije. Uz fotografiju sa utakmice, podelio je i poruku na društvenim mrežama:

Orlova žurka nikada nije bila i nikada neće biti krivično delo. Nikoga nisam uvredio niti isprovocirao. Samo sam ponosan na simbol koji nas predstavlja. Ponosan sam što sam Albanac i nikada se ne plašim da ovo saopštim, čak i ako ceo svet ustane. Opasan je presedan ako ovu odluku prihvate Albanci i državne institucije, jer otvara novo poglavlje. Napravite izveštaj o simbolu orla rasističkim pozivima protiv celog naroda – isključujete sebe, praveći put drugome. Nije bitno da li sam suspendovan ili ne, moja karijera je premala. To nije gubitak Arlinda Sadika, niti gubitak novinara, to je državni i nacionalni gubitak ako ćuti. Danas sam u Hamburgu gde podržavam reprezentaciju sa tribina, sa navijačima. Ponosno slavimo sa orlom ponovo i niko neće moći da me zaustavi do smrti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arlind Sadiku (@arlindsadiku89)

0
35
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter