0
Sportske igre mladih

FOTO: Promo

SPORTSKE IGRE MLADIH: Grad Novi Sad organizovao Dunav osiguranje Dan sporta!

Objavljeno: 04.06.24 u 14:35

Ideal svakog sportiste je medalja

Plazma Sportske igre mladih, najmasovnije amatersko takmičenje mladih u Evropi, u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Savezom za školski sport Novog Sada organizovali su Dunav osiguranje Dan sporta u Novom Sadu.

U okviru Dunav osiguranje Dana sporta, koji se održava pod sloganom „Pružam ruku,ne podmećem nogu“, održna su takmičenja za decu iz Novog Sada i okoline, u sportskoj igri Lino „Između dve vatre“, Atletici/Trka na 60m, Malom fudbalu,Coca-Cola kupu, Millennium Team basketu 3×3, MIS odbojci a sve to u konkurenciji dečaka I devojčica.

Ideal svakog sportiste je medalja. Plazma Sportske igre mladih tim povodom upriličile su za takmičare u Novom Sadu, svečanu dodelu medalja. Ukupno je dodeljeno 255 medalja.

Medalje najboljima su uručili: Predsednica Plazma Sportskih igara mladih Srbija Marija Mihajlović, član Gradskog veća za omladinu i sport Ognjen Cvjetićanin, načelnik Gradske uprave za obrazovanje Radovan Kovačević, generalni sekretar Saveza za školski sport Novog Sada Aleksandra Marjanac.

Hvala gradu Novom Sadu i Savezu za školski sport Novog Sada, na podršci. Takodje, hvala vama dragi učitelji, nastavnici, profesori a pre svega hvala vama deco, vi ste ovde najvažniji. Hvala vam što danas učestvujete u takmičenjima. Plazma Sportske igre mladih podržavaju razvoj sporta, zdravih životnih navika i tako će i dalje da bude.Vidimo se sledeće godine“ izjavila je u svom obraćanju Marija Mihajlović Predsednica Plazma Sportskih igara mladih Srbija.

U ime grada Novog Sada učesnike Dunav osiguranje Dana sporta pozdravio je Ognjen Cvjetićanin član Gradskog veća za omladinu i sport Novog Sada i tom prilikom istakoa da Novi Sad godinama podržava Sportske igre mladih i da se nada da će tako i na dalje da ostane. Deci je poželeo da takmičenja proteknu u druženju i dobrom raspoloženju.

Po ugledu na olimpijske ige, Plamen prijateljstva upalio je proslavljeni basketaš Strahinja Stojačić, reprezentativac Srbije u basketu 3×3, koji će se takmičiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

U svečanom delu programa dodele medalja učestvovali su Danica Maričić, Divna Forest sa grupom „Divnići“ a po završetku Dunav osiguranje Dana sporta usledio je koncert grupe Garavi sokak, koji su Plazma Sportske igre mladih i Grad Novi Sad poklonili Novosađanima i njihovim gostima.

Istog dana u Novom Sadu organizovan je i Regionalni turnir u Banca Intesa šahu

Rad i rezultate Plazma Sportskih igara mladih prepoznale su brojne svetske i domaće kompanije koje su se uključile u naš projekat kao sponzori, kao i vlade i ministarstva zemalja u kojima se Igre održavaju. Podržavaju nas i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

Plasman Dunav osiguranje Dan sporta – Novi Sad

Plasman Atletika /Trka na 60m
Dečaci 2013.i mlađi: Maksim Pavlović, Semion Jurkov, NikolaĐurić
Devojčice 2013. i mlađe: Mila Lisica, Nađa Gadžić, Minja Lisica

Devojčice 2015. i mlađe: Milica Karličić,Petra Trifunović, Iva Pul
Dečaci 2015. i mlađi : Todor Bereš, Leon Červenjak, Marko Dukić

Millennium Basket 3×3 prvoplasirani/ne dečaci ekipa „Podbara“
Lino „Između dve vatre“
Prvoplasirani 2015. i mlađi ekipa „Tigrovi“
Prvoplasirani 2013. i mlađi ekipa“Zmajevi“
MIS odbojka /devojčice prvoplasirana ekipa „Proleter“
Mali fudbal 2013. i mlađi prvoplasirana ekipa „Bolesnikov tim“
Coca -Cola kup uzrast 2008 i mlađi dečaci ekipa „Kabel“
Coca-Cola kup uzrast 2008 i mlaže devojčice ekipa ŽFK „Moskva“

Održan 4.Regionalni turnir u rukometu Plazma Sportskih igara mladih

Juče je u sportskoj dvorani u Petrovaradinu, u konkurenciji dečaka i devojčica 2099. godište i mlađi, održano je četvrto, završno regionalno finale ovogodišnjih Plazma sportskiih igara u Rukometu. Prethodna tri regionalana turniar su održana u Gornjem Milanovcu,Požarevcu i Šapcu. Najuspešnije ekipe sa kvalifikacionih turnira, koji su tokom aprila i maja održani u gradovima Vojvodine, borile su se za plasman na Državno finale, koje će biti na Zlatiboru, u prvoj polovini jula.
U konkurencij dečaka redosled tri prvoplasirane ekipe je bio sledeći: 1. Čiprte – Kikinda ; 2. Ciglaši – Apatin ; 3. Cepelin – Kikinda
Kod devojčica to su ekipe: 1.Gracije sa Dunava – Apatin, 2. Zelena ekspedicija – Zrenjanin 3. Vule skijaš – Kikinda

Pravo da se takmiče na Državnom finalu ostvarile su ekipe Čiprte iz Kikinde u konkurenciji dečaka i Gracije sa Dunava iz Apatina, kod devojčica

Drugi Banca Intesa Regionalni turnir u šahu

Regionalno takmičenje mladih šahista/ uzrast 2013. i mlađi/đe i 2009. i mlađi/đe / održano je u Novom Sadu. Pravo učešća imali su takmičari koji su se plasirali na kvalifikacionim turnirima koji su odigrani u Rumi, Kaću, Senti, Čurugu, Kuli, Bačkoj Topoli, Kikindi i Apatinu. Takmičenje se igralo u četiri grupe (starije devojčice, mladje devojčice, stariji dečaci, mladji dečaci) po švajcarskom sistemu, 5 kola, kompjutersko parovanje uz tempo igre na 10 minuta + 5 sekundi bonifikacije.

Plasman :

Mladji dečaci
1. Nikola Adamović, Novi Sad
2. Milos Sevo, Curug
3. Andrej Brajić, Backa Palanka

Mladje devojčice
1. Tara Vortić, Čugur
2. Neda Jelenković, Ruma
3. Lea Kokai, Apatin

Stariji dečaci
1. Filip Suvara, Bačka Palanka
2. Konstantin Mandras, Novi Sad
3. Dusan Stojaković, Apatin

Starije devojčice
1. Teodora Jauković, Novi Sad
2. Darya Timofeeva, Novi Sad
3. Emilija Vugdalić, Novi Sad

Prva dva mesta iz svih grupa stekla su pravo plasmana na Državno finale.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter