0
ATP
Novak Đoković

FOTO: X/@rolandgarros

OVA GODINA JE ZA NJEGA LOŠA, A MNOGIMA BI BILA VRHUNSKA: Naredni rival Novaka svestan veličine Srbina!

Objavljeno: 02.06.24 u 23:08

Lepe reči od Argentinca.

Francisko Serundulo, naredni rival Novaka Đokovića na Rolan Garosu, biranim rečima je govorio o najvećem teniseru svih vremena.

„Igrao sam protiv Runea ranije, sada će biti Novak. Pričamo o najboljem teniseru sveta. Nikada nismo igrali, biće to prava premija za mene. Da dobijem šansu da igram protv njega, jer ne znam da li ću imati šansu za to u budućnosti. Verujem u sebe, želim da vidim kako je igrati protiv najboljeg“, rekao je Serundolo.

„Tačno, u pravu ste. Jeste u godinama, dugo je u ovom sportu. Ova godina nije dobra za njega, dok bi za većinu drugih igrača bila verovatno dobra. Znamo za šta je sve on sposoban. Gledao sam prve mečeve, diže nivo igre. Biće zaista divna prilika da igram protiv najboljeg, nadam se da ću biti spreman za taj izazov“.

Probaće da iskoristi svoje šanse protiv Đokovića.

„Idem da igram svoj tenis, da dam sve od sebe. Igram protiv Novaka. Ako postoji neka vrlina u mom tenisu, to je što se trudim da igram svoju igru i da ne pratim ko je na drugoj strani. Bilo da je to Novak ili neki drugi igrač.“

„Ne smem da pravim mnogo neiznuđenih grešaka. Kada neko kao Novak oseti tvoju slabost ili pronađe neku manu, onda to kazni. Ima sve u svojoj igri, može da radi sve sjajno, duge lopte, kratke, drop-šotove. Gledao sam mečeve protiv Ruda u Monte Karlu i protiv Tabila u Rimu, trudili su se da budu agresivni, da napadaju od prvog udarca i pokušaću i ja da uradim isto. Nisam do sada igrao protiv njega, probaću da uradim nešto slično kao Tabilo, da napadam, da mu ne dozvolim da uđe u svoj ritam, ako to uradi, onda postaje nemoguća misija.“

Veliku podršku ima sa tribina od strane svojih Argentinaca.

„Nikada nisam igrao na ‘Šatrijeu’, igrao sam na ‘Lenglenu’, igrao sam na ‘Džon Kejn areni’ u Melburnu, možda nisu toliko veliki kao ‘Šatrije’, ali biće lepo igrati na tom terenu.“

„Išao sam meč po meč. Volim grend slemove, želim da igram najbolje što mogu. Osetio sam se dobro na prvom meču, pa na drugom i slično. Nisam stvarno gledao toliko daleko. Išao sam postepeno“, zaključio je Serundolo. 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter