1
ATP

FOTO: Printscreen/X/ATP Tour

TENISKA LEGENDA LEPIM REČIMA O NOVAKU: Čovek koji ga najviše kritikuje sada je morao da mu oda priznanje!

Objavljeno: 02.06.24 u 18:30

I ovo smo dočekali!

Novak Đoković ostvario je veliku pobedu plasiravši se u osminu finala Rolan Garosa nakon što je nadmašio Italijana Lorenca Musetija u dramatičnom petosetnom meču rezultatom 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0).

Na terenu „Filip Šatrije“, Đoković je demonstrirao neviđenu izdržljivost i odlučnost, prevazilazeći teške trenutke uz nadljudske napore. Ova borba nije prošla neprimećeno ni kod legendarnog Matsa Vilandera, čija kritičnost prema Đokoviću nije tajna. Ipak, Vilander je priznao izvanrednu izvedbu srpskog tenisera, ističući ga kao pravi primer šampiona.

Čestitke Musetiju, ali način na koji je Đoković uspeo da se vrati od 2:6 do 6:3, pa čak i 6:0, to je zaista nevjerojatno. Taj momak nije običan čovek; na najvećim teniskim terenima on postaje neka vrsta životinje. To je idealan primer kako pravi šampioni pronalaze način da pobede i kada se stvari ne odvijaju po njihovom planu – izjavio je Vilander.

Dodajući da je Đokoviću karakteristično da se ne opterećuje rekordima, već se fokusira na trenutni izazov, Vilander ističe kontinuiranu posvećenost ovom sportu i izvanrednu sposobnost da se izbori sa izazovima.

To je jedan od razloga zašto konstantno ruši rekorde. On ne razmišlja inicijalno o rekordima; on želi pobediti Musetija čak i u tri ili četiri ujutru. ‘Da, oborio sam još jedan rekord’, pomisli tek kada ga neko podseti. Za njega, to je svakodnevni posao. Neverovatno je kako to radi već toliko dugo. Iako ima 37 godina, on i dalje živi između tačaka, od trenutka do trenutka. Do kada ćeš tako, Novače – upitao je Vilander.

7
1
1 Komentara
  1. Crkni.Mats..glumis..foliras se jer ne možeš da podneses najboljeg..sve vase prognoze padaju u kanalizaciju…Nole,je Kralj tenisa priznajte sebi i svima okolo.. bexe ga stici dugo..dugo neko ko se treba roditi..

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter