0
ATP

FOTO: X/ @rolandgarros

FEDERER SE OD JUTROS HVATA ZA GLAVU: Novak mu oborio još jedan rekord!

Objavljeno: 02.06.24 u 10:10

Nole je posle pobede nad Musetijem imao razlog više za slavlje

Maratonski meč i pobeda u tri sata posle ponoći doneli su Novaku Đokoviću ne samo plasman u osminu finala Rolan Garosa, već i očuvanje prvog mesta na ATP listi. Lorenco Muzeti je po peti put poražen u šest međusobnih duela, dok je srpski as slavio nakon četiri i po sata igre i pet setova.

Ova pobeda ima dodatnu vrednost za Đokovića, jer se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju pobeda na Grend Slem turnirima u karijeri – obojica sada imaju po 369 trijumfa. Ukoliko nastavi sa pobedama na Rolan Garosu, Novak će uskoro postati rekorder po ovom kriterijumu.

Iza Đokovića i Federera po broju Grend Slem pobeda nalazi se Rafael Nadal sa 314 pobeda, dok su među top pet još i Džimi Konors (233) i Andre Agasi (224).

U ženskoj konkurenciji, najuspešnija je Serena Vilijams sa 367 Grend Slem pobeda, što znači da je Đoković izjednačen i sa njom po broju ovih prestižnih trijumfa.

Novak Đoković nastavlja svoj put na Rolan Garosu sa dodatnim motivom, jer svaki naredni meč može doneti još jedan rekord u njegovoj impresivnoj karijeri.

9
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter