0
Olimpijske igre Pariz 2024

FOTO: Twitter/@atptour

LAJOVIĆ POTVRDIO: Ide na Olimpijske igre!

Objavljeno: 31.05.24 u 08:46

Dušan Lajović potvrdio je da će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu

Lajović je u drugom kolu Rolan Garosa izgubio od Tejlora Frica sa 3-1 u setovima i tako završio takmičenje.

Težak meč. Znao sam šta me očekuje. Imao je jednu od najboljih sezona na šljaci u karijeri, u naletu je i komforno se osećao na šljaci danas. S druge strane, nekoliko momenata je prelomilo u svakom setu. On je odlično servirao, više su se igrale razmene u mojim gemovima. Uspeo sam da mu uđem u glavu nekad na riternu, napravio brejk na startu trećeg, ali sam odmah odigrao loše sledeći gemrekao je Lajović i dodao:

Osećao sam veliki pritisak tokom meča na svoj servis, ako se desi neka panika, ode set… Tako je i bilo. Sa osnovne linije, ne mislim da je bilo ko nadmoćan u odnosu na mene. Žao mi je zbog poraza, osećao sam da ću imati šanse, oporavio sam se fizički dobro posle onog meča u pet setova. Taktički je bilo dosta zatvoreno. Ne daje mnogo uglova, naročito bekhendom, a kada preuzme incijativu forhendom to dobro radi. Možda bih promenio da bih ranije u razmenama igrao bekhend paralelu, da ne prebacujemo toliko po dijagonali, ali kao što rekoh, i on ne daje mnogo ugla… Prišao sam na riternu posle prvog seta, igrao sam i servis-volej, pokušavao sam… To je to. Voleo bih da mogu da serviram 20 km/h brže, ali po ovim uslovima – ispod 15 stepeni – i mojim reketom iz sedamdesetih godina, teško je.

Rezimirao je dosadašnji deo sezone.

 

Planovi?

Kvins ili Hale, pa Vimbldon. Posle toga se vraćam na šljaku – dve nedelje turnira, pa Olimpijske igre. U poslednjih godinu dana cilj mi je bio da ostvarim plasman na OI. Blizu su, u Parizu, kad već svakako igram u Evropi. Uslovi mi odgovaraju, idem sa nadom da mogu nešto da uradim, zato sam i prelomio da igram. Uzbuđen sam i radujem se, moje prve OI. Biće drugačiji osećaj od svega na šta smo navikli, jedva čekamzaključio je Lajović.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter