2
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda

from left Kings Kangwa, Vladimir Lucic, Jean-Philippe Krasso, Lazar Nikolic, Stefan Lekovic, Osman Bukari, Dragoljub Draza Mihailovic, Cica Draza during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Vojvodina at stadium Rajko Mitic (Marakana) on July 30, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SARADNJA KOJA TRAJE 14 GODINA: Zvezda i Gazprom najavljuju velike stvari!

Objavljeno: 29.05.24 u 16:11

Zvezda će imati podršku generalnog sponzora

Poslovna saradnja između fudbalskog kluba Crvena zvezda i ruskog naftnog giganta Gazproma, koja traje od 2010. godine, biće produžena na obostrano zadovoljstvo, potvrdili su iz kluba. Ovaj sporazum donosi značajna sredstva crveno-belima, a nova saradnja bi trebalo da traje do 2027. godine, uz povećanje iznosa sponzorskog ugovora koji je trenutno 5.000.000 evra po sezoni.

Proteklih godina, Crvena zvezda i Zenit iz Sankt Peterburga, koji je u vlasništvu Gazproma, imali su odličnu saradnju. U martu mesecu ove godine, Zenit je bio gost Crvene zvezde, kada je na stadionu Marakana odigran prijateljski susret. Delegaciju Zenita predvodio je direktor Aleksandar Medvedev, a tokom posete nezvanično je dogovorena nova saradnja.

Direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, izjavio je za Kurir da će prvi deo priprema za narednu sezonu biti odrađen na Zlatiboru, dok će drugi deo biti održan u Sankt Peterburgu, gde će ekipa učestvovati na turniru. Terzić je podsetio da je Crvena zvezda prošle godine osvojila turnir u konkurenciji Zenita, Fenerbahčea i Nefčija.

Gazprom je do februara 2022. godine, pre specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, bio generalni sponzor Lige šampiona. Nakon uvođenja sankcija Rusiji od strane Evropske unije, većina klubova iz zapadne Evrope raskinula je saradnju sa Gazpromom. Međutim, Crvena zvezda je ostala jedini prozor Rusije i Gazproma u Evropi, što je od velikog značaja za obe strane.

Siguran sam da je Gasprom svestan koliko je Crvena zvezda bila iskrena i poštena u ovom odnosu. Koliko smo promovisali Gasprom na velikoj sceni. Mi smo protiv Glazgov Rendžersa u martu 2022. imali poziv od UEFA, da se zbog pritiska iz Brisela, pripremi garnitura bez Gasproma. Mi smo jasno rekli da ako budemo morali da skinemo našeg sponzora, da nećemo igrati utakmicu. To Rusi znaju i to cene – rekao je Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda je tokom sankcija Evrope prema Rusiji na bratski i častan način promovisala rusku kompaniju u evropskom okvirima. Terzić je naglasio da, iako veruje da neće biti problema u postizanju novog dogovora sa Gazpromom, postoji nekoliko drugih zainteresovanih kompanija koje bi mogle da postanu sponzori kluba ukoliko do dogovora ne dođe.

88
5
2 Komentara
  1. Ne tako davno jedan političar reče da je zaslugom države zvezda 2010. godine dobila Gasprom za sponzora, što je tačno. Da bi bili potpuno pošteni prema Partizanu lobirali su da Zijin bude, kako reče, veliki sponzor (13 godina posle). Potpisali su jednogodišnji ugovor za 1,5 mil. evra sa opcijom da se produži još 3. To je ukupno 6 miliona za 4 godine, a za 13 godina zvezdi 65 miliona. Prilično ravnopravan odnos države prema ova dva kluba, 65 i 6 miliona.

    0
    7
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter