0
ATP
Novak Đoković

FOTO: X/@rolandgarros

FIJASKO U ŽENEVI JE PROŠLOST: Novak Đoković preko Francuza stigao do drugog kola Rolan Garosa!

Objavljeno: 28.05.24 u 23:18

Novak Đoković je odlično započeo takmičenje u Parizu

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, otpočeo je svoj pohod na Rolan Garosu ubedljivom pobedom nad francuskim teniserom Pjer-Igom Erberom. Uprkos nedavnim zdravstvenim problemima koji su se pojavili tokom nastupa u Ženevi, Đoković je večeras pokazao odličnu formu, savladavši Erbera rezultatom 3:0 u setovima (6:4, 7:6 (7:3), 6:4). Meč je trajao dva sata i 33 minuta.

Đoković je već u trećem gemu prvog seta napravio brejk i zadržao tu prednost do kraja seta, rutinski ga rešivši u svoju korist. Drugi set je bio nešto izazovniji. Erber je odmah na početku napravio brejk, ali Đoković je brzo uzvratio. Iako je imao problema sa prvim servisom, Novak je uspešno koristio drugi servis, što mu je omogućilo da izbegne rezultatski zaostatak. U taj-brejku, Đoković je dominirao i sa 7:3 osigurao vođstvo od 2:0 u setovima.

Treći set je bio izjednačen, igralo se gem za gem sve do poslednjeg gema kada je Đoković, iskoristivši duplu servis-grešku rivala, došao do brejka i završio meč u svoju korist.

Ovom pobedom, Đoković se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa, gde će se suočiti sa španskim teniserom Robertom Karbaljesom Baenom, koji je na startu turnira savladao Francuza Lestijena rezultatom 3:1 u setovima.

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter