0
Košarka

from left Nemanja Vasiljevic, Zeljko Drcelic, Zivorad Vasic, Marko Simonovic and Milan Dozet during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 3 match between Partizan and Crvena Zvezda at Belgrade Arena on May 19, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

ŽELJKO DRČELIĆ O ODNOSIMA SA PARTIZANOM: „Naša strategija i mora da bude zajednička“

Objavljeno: 21.05.24 u 23:08

„Glasam za zdrav odnos Crvene zvezde i Partizana“

Predsednik upravnog odbora KK Crvena zvezda, Željko Drčelić, govorio je za Sportal i tom prilikom govorio o raznim temama.

Zapitan je Drčelić da prokomentariše odnose između dva večita rivala, koje je poslednjih godina izuzetno napeto.

– Mi moramo da spustimo tenzije, naravno da je svima u interesu da na parketu bude zdrava atmosfera. Smatram da to možemo postići samo ako oba kluba daju svoj maksimum po tom pitanju! Ovo je sport, i sve treba da ostane u domenu sporta. Porodično vaspitanje mi nalaže da pružim ruku gostu kada sam domaćin! Glasam za zdrav odnos Crvene zvezde i Partizana.

Govorio je zatim i o Evroligi, odnosno, tome da bi Srbija trebala da ima dva predstavnika – Crvenu zvezdu i Partizan.

Milan Gurovic (R) Zeljko Drcelic (C) and Zivorad Vasic (L) during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Već sam napomenuo u bliskoj prošlosti da naša strategija negde i mora da bude zajednička kako bi srpska košarka mogla (i mora) da napreduje. Ponoviću još jednom, na terenu smo rivali, van njega neke stvari jednostavno moramo da pokušamo da uradimo zajedno. Interes Srbije i jeste da ima predstavnike u Evroligi. Poslednje dve sezone su najbolji pokazatelj da mesta za dva srpska kluba ima, i koliko smo uradili na imidžu takmičenja i naše zemlje u Evropi i svetu. Ko ne voli da vidi punu Arenu? Zaboravlja se koliko i Republika Srbija ulaže u sport. Ne pamtim da je sport imao ovako veliku podršku u svakom smislu od strane države. 

5
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter