0
AdmiralBet ABA Liga

Ioannis Sfairopoulos, Head Coach of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Zeljko Drcelic (R) celebrate after winning the Aba League Season 2023-2024 Final Game 3 match between Partizan and Crvena Zvezda at Belgrade Arena on May 19, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

DRČELIĆ OTVORENO O SFEROPULOSU I POJAČANJIMA: „Pregovori sa pojedinim igračima su u toku!“ (FOTO)

Objavljeno: 21.05.24 u 19:48

„Trener Sferopulos ima ugovor i on će biti trener u narednoj sezoni“

Predsednik upravnog odbora KK Crvena zvezda, Željko Drčelić, govorio je za Sportal i tom prilikom govorio o raznim temama.

Jedna od tema koja privlači pažnju jeste status Janisa Sferopulosa u Zvezdi. Jasno da je Grk itekako ispunio očekivanja, a kako Drčelić kaže, gledaćemo ga i naredne sezone na klupi crveno-belih.

– Janis Sferopulos je izvanredan čovek, sjajan trener, i razume veličinu kluba kao što je Crvena zvezda, ali i pritisak koji on sa sobom nosi. Hrabro je preuzeo ekipu i čak insistirao da sedne na klupu pred dva vezana večita derbija, što već dovoljno govori o njemu kao čoveku koji ne beži od izazova i odgovornosti – rekao je Drčelić i dodao:

– Stranac je, ali razume šta je Crvena zvezda u svakom smislu, počev od veličine kluba, pa do toga da je sedeo na klupi bratskog Olimpijakosa, i to je nešto što je mnogo važno. Hladnokrvnost koju je pokazao u finalu ABA lige takođe pokazuje da je prošao mnogo toga. Biti trener Olimpijakosa i Makabija nosi ogroman pritisak, a on je i tada i posebno sada pokazao da ume sa tim da se nosi. Trener Sferopulos ima ugovor i on će biti trener u narednoj sezoni, ali će i selektirati ekipu za narednu takmičarsku sezonu. 

Bliži se kraj sezone, a predsednik UO Crvena zvezda ne želi javno o imenima za narednu sezonu.

– Crvena zvezda je ozbiljan klub u kome sam i zvanično od novembra.QNI To sam nabolje mogao da vidim i tokom ove sezone koja je na izmaku. Imamo svoje strukture kluba i svako radi svoj deo posla. Na treneru i stručnom štabu je da definišu šta im je potrebno i kakav tim žele za narednu sezonu, uz razumevanje da za pojedine igrače ne postoji samo interes Crvene zvezde, ali se borimo i imidžom kluba koji ima izvanrednu podršku, velike posete, familijarnu atmosferu u klubu što je vrlo važno. Pregovori sa pojedinim igračima su u toku, ali iz razumljivih razloga ne mogu da govorim i imenima…

Milan Gurovic (R) Zeljko Drcelic (C) and Zivorad Vasic (L) during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Kako ističe, prioritet imaju domaći igrači.

– Kada je Crvena zvezda u pitanju, naravno da nam je interes svaki domaći igrač za koga stručni štab i trener procene da može da doprinese da tim bude bolji, ili je zalog za budućnost. Ne smemo da zaboravimo da nukleus tima koji ima ugovore i za narednu sezonu čine srpski igrači koji su već u srcima naših navijača, koji su dali mnogo i i dalje imaju isti žar da osvajaju trofeje. Naravno to važi i za sve strance koji su spremni da ostave srce na terenu, a neki od njih su postali voljeni i poštovani kao da su „naši“. 

22
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter