1
Domaći fudbal

Nemanja Trifunovic (R) and Marko Adamovic during the Serbia Cup Kup Srbije season 2023/2024 match between Jedinstvo Ub and FK Partizan at stadium Dragan Dzajic Ub on November 01, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

JEDINSTVO NEĆE IGRATI SUPERLIGU NA UBU: Evo gde će novi član elite igrati domaće utakmice! (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.24 u 09:10

Prvi put u Superligi Srbije!

Jedinstvo sa Uba postiglo je istorijski uspeh ulaskom u Superligu Srbije nakon pobede nad ekipom Radničkog iz Sremske Mitrovice u pretposlednjem kolu Prve lige Srbije. Ovim trijumfom, Ubljani su osigurali svoj plasman u elitni rang srpskog fudbala.

Međutim, iako se raduju novom izazovu, postoji mogućnost da neće moći da igraju svoje Superligaške mečeve na domaćem terenu. Naime, i pored planova da započnu sezonu kod kuće, radovi na stadionu neće biti završeni do početka takmičenja.

Planirane su brojne izmene na stadionu „Dragan Džajić“, uključujući izgradnju upravne zgrade, proširenje kapaciteta, pokrivanje jedne tribine i postavljanje reflektora. Zbog obimnih rekonstrukcija, tim Jedinstva će gotovo sigurno morati da svoje mečeve igra na stadionu u Lazarevcu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)


Stadion u Lazarevcu, domaćinstvo fudbalskog kluba Kolubara, zadovoljava sve potrebne kriterijume za odigravanje Superligaških utakmica. Dok se rekonstrukcija stadiona „Dragan Džajić“ ne završi, ekipa Jedinstva će svoje mečeve kao domaćin održavati na stadionu u Lazarevcu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

4
1
1 Komentara
  1. To samo u Srbiji moze, na zalost. Moraju postojati kriterijumi za igranje u Superligi. Pre svega stadion sa tribinama od najmanje 21 redova I to sa sve cetiri strane . To je neko minimum,uz kvalitetno igraliste,dakle travu , reflektore itd. Moraju postojati I ozbiljnih fonansojski uslovom,makar u vidu garancina za min. budzet kluba za troskove takmicenja, plate I ostale proizilazece obaveze. Nekih minimum tu je za nase uslove 5M evra+. Ako se to ne moze ispostovati treba definisayi alternative solucije: integracije,otkup pravac s tim da se postuje takmicarski aspekt,velicina grada,pa I krajnju mogucnosti da u te alternative moze biti ukljucen I relegirani klub,zasto da ne!?
    Ovo nicemu ne vodi, SLS postaje seoska prcija! Ne pitajte se onda sto nam Nacionalni tim mentalitetski ograniceni!!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter