3
ATP

during the 2023 Davis Cup Final, Semifinal match between Serbia and Italy at Palacio de Deportes José María Martín Carpena, on November 25, 2023 in Malaga, Spain. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NOVAKU UGROŽENO PRVO MESTO: Đoković može da izgubi tron čak i ako osvoji Rolan Garos!

Objavljeno: 13.05.24 u 10:16

Glavna pretnja mu je Janik Siner

Svanuo je novi ponedeljak, a Novak Đoković će i ovu nedelju provesti na mestu broj jedan ATP liste.

Novak epitet najboljeg ima 425 nedelja, a kao takav će dočekati i Rolan Garos, gde brani titulu. Ipak, Đokoviću ni odbrana trofeja u Parizu ne garantuje ostanak na vrhu ATP liste zbog slabijeg rezultata u Rimu.

Novak je eliminisan već u trećem kolu od Alehandra Tabila, stoga je izgubio 130 poena.

Janik Siner bi prvi igrač sveta mogao da postane čak i ukoliko se ne pojavi na Rolan Garosu. To bi se desilo ukoliko Novak ne stigne do finala.

Ako Italijan bude igrao u Parizu, imaće velike šanse da svrgne Novaka sa čela liste. U slučaju da Novak odbrani titulu, Siner će morati da dođe do finala.

Ukoliko Đoković, na primer, izgubi u finalu, Sineru je potrebno bar četrvrtfinale.

7
14
3 Komentara
  1. Trebalo je da izgubi prvo mesto Jo decembra kad je povezao gubitnicki niz sad se I pojavljuje na turnirima samo zbog sponzora ovakvom igrom ne zasluzuje ni da se nalazi na ATP listi

    4
    2
    Odgovori
  2. znam da je djokovic zvezdas, tu je pogresio, ajde niko nije savrsen. po meni njegova je greska sto se previse eksponirao kao navijac. mislim da mu nije trebala ta podela, on je gradjanin sveta a ne da deli navijace po Srbiji. meni licno iz vise razloga pada interesovanje za njegove igre. mislim da se trebao povuci posle osvojenog zadnjeg grend slema- razmisljam da vise nece moci ni na jednom grend slemu pobediti i sinera i alkaraza.

    2
    6
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter